Donald Rumsfeld'den Churchill Solitaire...

iOS için yayınlanan bu yeni oyunun arkasında, kimsenin beklemediği büyük bir isim var!

Savunma bakanından oyun!

iOS için yayınlanan yeni oyunun arkasında çok ilginç bir isim bulunuyor: ABD eski savunma bakanı Donald Rumsfeld...

Churchill Solitaire isimli oyun, Apple'ın uygulama mağazasına geçtiğimiz hafta sonu adım attı ve şimdiden 4.5 yıldız derecelendirmesine sahip. Uygulama, "solitaire'in şimdiye kadarki en acımasız sürümünü" sunacağı sözü veriliyor.

Uygulamanın temelini oluşturan kart oyununun yeni olduğunu söylemek mümkün değil. Ayrıca Rumsfeld'in söylediğine göre, İkinci Dünya Savaşı sırasında Britanya Başbakanı Winston Churchill bu kart oyununu oynamaktaydı ve Rumsfeld bu oyunu 1970'lerde NATO için ABD elçiliği görevi sırasında Brüksel'de öğrendi.

Solitaire'in bu sürümü iki desteyi ve bir zamanlayıcıyı içermekte; normal kart oyununa göre daha derin düşünmenizi gerektiriyor.

Rumsfeld, her ne kadar oyunun kodları ile kendisi ilgilenmemiş ve Javelin adlı bir firmaya bu konuda güvenmiş olsa da, gerçek bir geliştirici gibi konuşuyor. Kendisinin The Wall Street Journal'a kurduğu cümlelere göre "bu ileri sürümlerde daha iyi bir çalışma yapmalıyız. Sadece yeni sorunlar ortaya çıkarıyorlar."

Oyun, bedava olarak sunuluyor ancak tabii ki uygulama içi satın alımlar söz konusu. Bu satın alımlardan elde edilen karın bir kısmı, gazileri ve ailelerini desteklemek için vakıflara bağışlanıyor.

George W. Bush'un aldığı pek çok önemli kararda yardımcı olan Rumsfeld, oyun dünyası ile gerçek dünyanın paralel ilerlediğinin farkında. Journal'a da belirttiği üzere "en başlarda yaptığınız bir hata, kazanma imkanınız olan bir eli kazanmanızı engelleyebilir. Bu, hayat için de doğru olan bir şey."

Oyun, kendilerini stratejist olarak gören kişiler için mutlaka denenmesi gereken bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Tabii ki her strateji oyununda olduğu gibi, kazanacağınız garantisi bulunmuyor...

Okuyucu Yorumları