Donald Trump, Ethereum yatırımcısı çıktı

ABD’de yeniden başkan adaylığını açıklayan Donald Trump‘ın Ethereum yatırımcısı olduğu ortaya çıktı.

Donald Trump, Ethereum yatırımcısı çıktı

ABD’de yeniden başkan adaylığını açıklayan Donald Trump‘ın Ethereum (ETH) yatırımcısı olduğu ortaya çıktı. Trump’ın finansal raporlarına göre kripto cüzdanında 50.000 ila 500.000 dolar arasında varlık bulunuyor.

Trump‘ın 50.000 ila 500.000 dolar arasında Ethereum’u olduğu bildirildi. Trump‘ın cüzdanındaki varlıkların Ethereum olarak belirtildi. Söz konusu kripto paraların, NFT koleksiyonu ile bağlantılı olduğu belirtildi. Aralık ayında Trump’ın 44 bin NFT’den oluşan koleksiyonu piyasaya sürülmüştü. Koleksiyonda eski başkanın avcı, kaynakçı ve süper kahraman kostümlü çeşitli NFT’leri bulunuyordu. 99 dolardan piyasaya sürülen NFT koleksiyonu bir gün içinde tükendi. Daha sonra nisan ayında ikinci NFT koleksiyonu piyasaya çıkmıştı.

Trump’ın NFT’lerden 8,9 milyon dolardan fazla gelir elde etmişti. Başkan adayı, bu girişimden 298 bin dolar lisans ücret elde etti. 2,5 milyar dolardan fazla serveti olduğu tahmin edilen Trump, 2019 yılında Bitcoin ve diğer kripto paraların hayranı olmadığını söylemişti. Trump, kripto varlıkların yasa dışı ticareti kolaylaştırdığını ifade etmişti.

Diğer yandan Demokratların başkan adayı Kennedy‘nin de Bitcoin sahibi olduğu ortaya çıkmıştı. Kennedy Jr., önemli miktarda Bitcoin alımı yaptığı doğrulamış ve yedi çocuğunun her biri için 2 BTC alımı yaptığını bildirmişti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.