Dördüncü kez "en korsan dizi" oldu!

Geçtiğimiz üç yılın "korsan olarak en çok indirilen dizisi", bu yıl bakın ne yaptı...

Korsanda değişen bir şey yok!

Game of Thrones, dünyanın korsan olarak en çok indirilen TV dizisi olma özelliğini sürdürüyor. TorrentFreak'in yıllık araştırmasına göre dizi, BitTorrent üzerinden 2015 yılı boyunca 14,4 milyon kez indirilerek üst üste dördüncü kez tepede kalmayı başardı.

Game of Thrones'un rekor indirme sayılarına karşılık olarak ikinci sıradaki The Walking Dead, sadece 6,9 milyon kez indirildi. The Big Bang Theory ise 4,4 milyon indirmeyle üçüncü sırada yer aldı. Bu yüksek indirme sayılarının arkasında içerik sağlayıcı HBO'nun pahalı bir kanal olması yatıyor. Firmanın ayda 15 dolarlık yeni hizmeti HBO Now da korsan indirmeleri engelleyememiş görünüyor.

Thrones'un Unbowed, Unbent, Unbroken bölümlerinin sadece tek bir günde 3,5 milyon kez indirildiği söyleniyor. Dizi daha önce 258.131 eşin dosyayı aynı anda paylaşmasıyla tüm zamanların korsan rekorunu kırmıştı.

Genele bakıldığında TV içeriğini korsan olarak izlemede herhangi bir gerileme yaşanmadığı gözleniyor. En popüler şovların indirme sayılarının arttığı, bazı durumlarda ABD'deki TV seyircisi sayısını geçtiği anlaşılıyor.

Okuyucu Yorumları