Dosya Gezgini'nin UWP Sürümü Masaüstüne Geldi!

Windows 10'daki Dosya Gezgini'nin "Evrensel" sürümü, yeni bir Windows 10 yapısında keşfedildi!

Dosya Gezgini'nin UWP sürümü göründü!

Microsoft, son senelerde Evrensel Windows Platformu (UWP) gibi girişimleriyle masaüstü, mobil cihazlar ve konsollardaki deneyimi birleştirmeye çalışıyor. Firma bu vizyonu gerçeğe dönüşmeye giderek yaklaşsa da, henüz hazır olduğunu söylemek zor.

Microsoft yazılımlarını yakından takip edenler ise bu alandaki gelişmeleri merak ediyorlar. Bir kullanıcının Windows 10'da keşfettiği UWP'ye özel Dosya Gezgini, bu kullanıcıların ilgisini çekebilir.

Dosya Gezgini'nin UWP sürümü, masaüstünde ve mobilde çalışıyor ve Windows 10 Mobile'da halihazırda indirmeye sunuluyor. Ancak uygulama henüz geliştirme aşamasında olduğundan, kullanımı engelleyebilecek bug'larla dolu. Uygulamaya masaüstünde ulaşmak için öncelikle yapı 15063'te olmanız gerekiyor. Bunun ardından masaüstüne sağ tıklayın ve Yeni > Kısayol yolunu izleyin. Öğe konumunu seçmeniz istendiğinde, şu diziyi kopyalayıp, kutucuğa yapıştırın:

explorer shell:AppsFolder\c5e2524a-ea46-4f67-841f-6a9465d9d515_cw5n1h2txyewy!App

Artık UWP Dosya Gezgini'ne masaüstünden ulaşabilirsiniz. Ancak söylediğimiz gibi, uygulama oldukça bug'lı ve daha ilk açışınızda çökerse şaşırmayın. Uygulamanın klasik Dosya Gezgini'ndeki çoğu özelliği sunmadığını da belirtelim. Yine de klasik Dosya Gezgini'ndeki simgeleri çok küçük bulanlar için faydalı olabilir (gelecekte daha kararlı hale gelmesi şartıyla).

Okuyucu Yorumları