Dosyaları cihazlarınız arasında hızla taşıyın

Dosyalarınızı PC'ler ve mobil cihazlar arasında taşımanın en hızlı yollarını açıklıyoruz!

Hızlı dosya transferinin yolu

Dosyaları taşımak için disketlere bölme ihtiyacı duyduğumuz dönemler, artık çok geride kaldı. Benzer şekilde verilerimizi taşımak için onları CD'lere yazma derdinden de kurtulmuş durumdayız. Gerçek şu ki dosya aktarmak, bugün hiç olmadığı kadar kolay. Yine de bazen dosya aktarırken sinir bozacak kadar uzun beklemek zorunda kalabiliyoruz. Bu yazımızdaysa aynı ve farklı platformlar arasında dosya aktarmanın en kolay yollarını sizlere göstermek istiyoruz.

Windows'lar arasında

Bir kereliğine dosya aktarımı yapacaksanız, Bluetooth veya Wi-Fi Direct sizin için en iyi seçenek olacaktır. Bluetooth'u kullanabilmeniz için, elbette her iki bilgisayarında Bluetooth bağlantısını desteklemesi gerekli. Wi-Fi Direct çok daha hızlı olsa da, Bluetooth kadar yaygın desteklenmiyor.

Bluetooth ve Wi-Fi Direct üzerinden nasıl dosya aktarabileceğinizi buradaki yazımızda anlatmıştık.

Birçok dosyayı sıkça paylaşmanız gerekiyorsa, bunun için klasör paylaşımlarından veya harici sürücülerden faydalanmanız daha yerinde olacaktır.

Windows'lu ve Windows'suz PC'ler arasında

Windows'lu ve Windows'suz PC'ler arasında

Bugünlerde Windows, Mac ve Linux'lu makinelere rastlamanız, eskisinden daha muhtemel. Bu sistemler genellikle birbirlerinden izole kalsalar da, zaman zaman dosyaları birinden diğerine taşımanız gerekebilir.

Windows'tan Mac'e dosya taşırken NTFS biçimini kullanabilirsiniz. OS X 10.6 (Snow Leopard), gerekli sistem değişiklikleri yapıldıktan sonra NTFS dosya sistemini okuyup yazabiliyor.

Windows'tan Linux'a dosya taşımak için cifs-utils'i (Windows klasörlerine Linux'tan ulaşabilmek için) ve samba'yı (Linux klasörlerinin Windows'ta görünebilmesi için) yüklemeniz gerekiyor.

Windows ve iOS arasında

Windows ve iOS arasında müzik dışındaki dosyaları aktarmanız gerekirse, yine iTunes'u kullanmanız mümkün. Ancak iTunes, Windows'ta can sıkabildiği için size daha iyi bir çözüm sunan FileApp'ı öneriyoruz. iPhone ve iPad'de çalışan bir uygulama olan File App, cihazınızın içeriğini Wi-Fi üzerinden PC'nizden görmenizi sağlıyor.

Windows ve Android arasında

Android'li cihazınızı bir FTP sunucusuna dönüştürüp, içeriğine Wi-Fi üzerinden göz atmanızı sağlayan birçok uygulama var. Size önereceğimiz uygulama ise My FTP Server. Çok iyi görünmüyor olabilir ancak kullanımı oldukça basit ve dosya aktarımı için gerekli olan her şeyi sunuyor.

Cihazınızı bir sunucuya dönüştürmeden, tek tek dosya aktarımı yapmak isterseniz, PushBullet'i veya AirDroid'i kullanabilirsiniz. Her iki uygulama da tek bir dokunuşla PC'nize dosya göndermenize olanak tanıyor.

Okuyucu Yorumları