Drone ile Tost Teslimatı Yapıldı

Bir internet fenomeni haline gelen "Tostçu Erol" Drone ile tost teslimatı yaparak Türkiye'de bir diğer ilki gerçekleştirdi.

Drone ile tost teslimatı!

Başta YouTube olmak üzere sosyal medya kanallarında yayınladığı içeriklerle bir internet fenomeni haline gelen 'Tostçu Erol', şaşırtan çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait Gezegen Evi'nin ev sahipliği ve destekleri ile düzenlenen ve Türkiye'nin insansız araçlar sektöründeki eğitim ve çözüm merkezi Huma Academy tarafından gerçekleştirilen 'İHA Sistem Operatörü Eğitim ve Sertifika Programı'na katılarak 'İHA1' tipi ehliyetini alan Bulgulu, ilk iş olarak meşhur atom tostu adresine drone ile gönderdi.

''Yaklaşık iki yıldır beklediğimiz proje için ilk adımları attık'' diyen Tostçu Erol ve ekibi, bu yenilikçi deneyimi içeren video klip ile bir kez daha gündemin zirvesine yerleşirken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bu çalışmayı sosyal medya hesabından paylaşarak tebrik etti.

'Uzun Zamandır Bunu Bekliyorduk'

'Uzun Zamandır Bunu Bekliyorduk'

Teknolojik yenilikleri titizlikle takip ederek işlerine uyarlamaya çalıştıklarını vurgulayan Erol Bulgulu, ''Drone'lar başta bizim sektörümüz olmak üzere birçok alanda kullanımı hızla artan, popüler olduğu kadar keyifli ve faydalı cihazlar. Uzun zamandır ilgi duyup işlerimize uyarlamak istediğimiz bu teknolojinin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin girişim ve destekleri ile şehrimize geldiğini duyunca hemen harekete geçtik ve ekip olarak, Huma Academy tarafından verilen eğitimlere katıldık. Teknik bilgilerle birlikte simülasyon ortamında ve gerçek ortamda yaptığımız uçuşların yanı sıra, eğitim süresince sunulan ve insansız araçların ticari kullanım alanlarına yönelik bakış açıları içeren sunumlar, uzun zamandır gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bu proje için cesaret verici oldu. Şehrimizin Teknofest'e ev sahipliği yapacağı bu kritik dönemde, bu teknolojiyi Gaziantep halkına duyurmak ve öğretmek adına gayret gösteren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne, Gezegen Evi'ne ve Huma Academy'e çok teşekkür ediyoruz.'' sözleriyle teşekkürlerini dile getirdi.

'Tost Değil, Mesaj Taşıdı'

Huma Academy Medya ve İletişim Direktörü Ahmet Melik Subaşı, Tostçu Erol'un yenilikçi yaklaşımıyla ortaya çıkan bu çalışmanın, önemli bir mesaj taşıdığını ifade etti. Gaziantep'teki eğitimler süresince 200'den fazla yeni drone profesyonelinin şehre kazandırıldığının altını çizen Subaşı, ''Drone otomasyonu tüm dünyada hızla yaygınlaşıyor. Bu teknolojinin ticari tabanda ve günlük hayatımızı kolaylaştırmada kullanımının artırılması adına teknoloji, enerji, hukuk gibi birçok alanda altyapısal gelişimlerin adım adım tamamlanmasıyla birlikte bu cihazları iş gören, iş kolaylaştıran birer prensip olarak sıklıkla göreceğiz. Bu bağlamda birçok çalışmada da görebileceğiniz üzere Amazon, Uber, DHL gibi dünya devi markalar çeşitli ön çalışmalar ile bu otomasyona hazırlandıklarını ifade ediyorlar. Gaziantep'in popüler esnaflarından Erol'un sürprizlerine alışkınız ancak bu defa bizim için de büyük sürpriz oldu diyebilirim, zira Erol'un bu çalışmada taşıdığı şey bir tosttan çok daha fazlası. Bize göre burada taşınan aslında Drone'ların yakın gelecekte nasıl söz ve kıymet sahibi bir otomasyon türü olacağına dair önemli bir mesaj. Bu mesajı en iyi şekilde okuyarak, bu sektörle yerel halkı tanıştırma konusunda büyük adımlar atan ve bu yıl Teknofest'e de ev sahipliği yapma onurunu taşıyacak olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Fatma Şahin'e ve ekibine müteşekkiriz. Gaziantep'i ve tüm Türkiye'yi, 'Drone Çağı'na en iyi şekilde hazırlamaya var gücümüzle devam edeceğiz'' diye konuştu.

Eğitimler Devam Ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehrin popüler teknoloji merkezi Gezegen Evi'nde periyodik aralıklarla bu eğitimleri sunarken, yalnızca 2019 yılında Türkiye'nin 39 farklı kentinden 1500'den fazla mezun veren Huma Academy'nin de tüm Türkiye'de eğitim ve sertifikalandırma faaliyetlerine devam edeceği ifade edildi.

Okuyucu Yorumları