DS için geliştirilen oyun sigara bıraktıracak

Oyunlar sigarayı bırakmaya veya kilo vermeye yardımcı olabilir mi? İşte sorunun cevabı...

Nintendo ile sigaraya son!

Video oyunlarının göz-el koordinasyonunu geliştirdiği biliniyor. Peki oyunlar sigarayı bırakmamıza veya kilo vermemize de yardımcı olabilirler mi?

Nintendo Wii için egzersiz oyunu "Wii Fit" in başarısından ilham alan oyun firmaları sağlık konusuna odaklanmaya başladılar. Fransız Ubisoft'un Nintendo DS için geliştirmekte olduğu "Allen Carr's Easyway to Stop Smoking" (Allen Carr ile Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu) bu örneklerden biri.

Allen Carr'ın kitap ve DVD'leri 10 milyon kadar tiryakiye sigarayı bırakma konusunda yardımcı oluyor. İddiaya göre oyunun içindeki 14 mini oyun ile sigarayı bırakmak daha da kolaylaşacak.

Mini oyunlar Ubisoft'un Quebec stüdyosu ile Allen Carr'ın ekibinin ortak çalışması sonucunda tasarlanmış. Ekip tiryakilerin neden sigara içmemeleri gerektiğinden çok, neden sigara içtikleri üzerinde durmuş.

Allen Carr's Easyway International kuruluşunun CEO'su Robin Hayley, eğlenceli ve etkileşimli öğrenim sürecinin insanların bilgileri daha iyi özümsemelerine yardımcı olduğunu belirtiyor.

Bunun yanı sıra oyunun kitap okumak ya da terapi görmek istemeyen genç tiryakilere hitap etmesi bekleniyor. Ayrıca oyunun mobil bir konsol için üretilmiş olması da bir avantaj.

Ubisoft'un geliştirdiği sağlık konulu oyunların bir diğeri de yine Nintendo DS için henüz piyasaya çıkmış olan "My Weight Loss Coach", yani Kilo Verme Koçum. Oyunun yanında bir pedometre, yani dijital bir adım sayar veriliyor. Bu adım sayar sayesinde oyuncunun ne kadar yürüdüğü bilgisi Nintendo DS'e aktarılabiliyor ve oyundaki koçumuz bu bilgiler ışığında bize sağlıklı yaşamla ilgili tavsiyelerde bulunuyor.

Saydığımız oyunlar, Mario, Donkey Kong oyunlarının efsanevi yaratıcısı Shigeru Miyamoto'nun Wii için geliştirdiği egzersiz oyunu "Wii Fit"in adımlarını takip ediyor.

Okuyucu Yorumları