PlayStation 5 DualSense Edge'i bekleyenleri üzecek haber pil konusunda geldi

Sony, PlayStation 5 için satışa sunmaya hazırlandığı DualSense Edge kontrol kolunun pil ömrünün mevcut DualSense’ten daha kısa olacağını doğruladı.

PlayStation 5 DualSense Edge'i bekleyenleri üzecek haber

Sony, yakında piyasaya çıkacak olan ve premium PlayStation 5 oyun kumandası olan DualSense Edge'in DualSense'ten daha az pil ömrüne sahip olduğunu doğruladı.

Sony, TechRadar Gaming'in yeni PS5 kontrol cihazıyla gerçekleştirdiği uygulamalı oturum sırasında yönelttiği bir soruya verdiği yanıtta, DualSense Edge'in sahip olduğu yeni özellikler nedeniyle standart DualSense PS5 kontrol cihazından daha az pil ömrüne sahip olacağını açıkladı.

TechRadar Gaming'e konuşan bir Sony sözcüsü, "DualSense Edge kablosuz kontrol cihazının çalışma süresi, orijinal DualSense kablosuz kontrol cihazından kısmen daha kısa, çünkü orijinal DualSense kontrol cihazıyla aynı form faktörüne ve ergonomik tasarıma çok daha fazla özellik ekledik" dedi ve ekledi: "Kablosuz çalışma süresi ile sağlam ve yüksek performanslı özellikler sunma arasında iyi bir denge kurmak istedik. Ayrıca, daha uzun USB örgülü kablo, kablosuz parazitten kaçınmak için kablolu bağlantıyla oynamayı tercih eden rekabetçi oyuncular için de mükemmel bir seçim, bu seçenek pil ömrünü korur."

DualSense Edge için en büyük umutlardan biri, daha uzun pil ömrü sunma ihtimaliydi. Sony, Edge'in kaç saat pil ömrüne sahip olduğunu belirtmese de, bunun 12 saatten fazla olacağını düşünmüyoruz. Öte yandan Xbox Elite Kablosuz Oyun Kumandası Seri 2'nin 40 saat pil ömrüne sahip olduğu düşünüldüğünde, bu haber oyun severleri hayal kırıklığına uğratabilir.

Sony PlayStation DualSense Edge, 26 Ocak 2023'te piyasaya sürülecek.