Dünya'nın en soğuk yeri neresi ve buradaki sıcaklık ne kadar?

Dünya'nın en soğuk yeri, gezegenin geri kalanının aksine ve küresel ısınmanın etkilerine rağmen soğumaya devam ediyor.

Dünya'nın en soğuk yeri, ilginç bir şekilde soğumaya devam ediyor

Dünyanın en soğuk yeri, donanımsız bir gezgini sadece iki dakika içinde donma tehlikesiyle karşı karşıya bırakabilir. NASA’nın belirttiğine göre, Doğu Antarktika Platosu'nda bulunan bu bölge, sıfırın altında 93 santigrat dereceye kadar düşük sıcaklıklara ulaşabiliyor. Daha da ilginç bir şekilde, dünyanın bu bölgesi giderek daha da soğuyor.

Bu tür aşırı durumlara maruz kalmak, vücudunuzda uzun süre devam eden bir hasar olmadan hayatta kalabilmek için oldukça fazla hazırlık ve donanım gerektirir. Sadece sıfır sıcaklığın altında 70 santigrat dereceye maruz kalmak, iki dakika içinde donmanıza sebep olabilir. Eksi 93 derece ise, çok daha hızlı bir şekilde donmanıza sebep olacaktır.

Bu sıcaklık, Güneş’e gezegenimizden daha uzakta olan Kızıl Gezegen Mars’ın kış aylarında gördüğü bazı sıcaklıklardan bile daha soğuk. NASA'nın 2013'te bu bölgedeki sıcaklıkları kaydetmesinden bu yana, bu konum, Dünya üzerindeki en soğuk yeri unvanını taşımaya devam ediyor.

Yaklaşık on yıl sonra, aradan geçen süre boyunca dünyadaki küresel sıcaklıklar kesinlikle bir miktar artmasına rağmen bu bölgede hiçbir şeyin değişmemiş olması durumu daha da ilgi çekici kılıyor.