Dünya'nın en zengin insanı Elon Musk'tan garip açıklama: Evim yok; arkadaşlarımın boş odalarında yaşıyorum

Dünya'nın en zengin insanı Elon Musk halen kendine ait bir evi olmadığını, arkadaşlarının boş odalarında ve boş yataklarında yataklarında yaşadığını söyledi...

Dünya'nın en zengin insanı Elon Musk'tan garip açıklama: Arkadaşlarımın boş odalarında yaşıyorum

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, evi olmadığını ve arkadaşlarının boş odalarında yaşadığını söyledi.

Elon Musk, Pazartesi günü yayınlanan TED konferans organizatörleri başkanı Chris Anderson ile yaptığı bir video röportajında, "Şu anda bir evim bile yok, kelimenin tam anlamıyla arkadaşlarımın evinde kalıyorum" dedi.

Musk, "Tesla'nın mühendisliğinin çoğunun bulunduğu Körfez Bölgesi'ne [Bay Area] gidersem, temel olarak arkadaşlarımın boş yatak odaları arasında dolaşırım" açıklaması ile herkesi şaşırttı. Bloomberg'in söylediğine göre tahmini 251 milyar dolar net değeri olan Musk, Anderson'ın küresel servet eşitsizlikleri göz önüne alındığında birçok kişinin milyarder kavramından rahatsız olduğu yorumuna yanıt verdi. Senatör Elizabeth Warren gibi ABD'li milletvekilleri de Musk gibi mega milyarderleri nispeten düşük vergi faturaları nedeniyle eleştiriyor.

Musk, Anderson'a "Kişisel tüketime yılda milyarlarca dolar harcıyor olsaydım elbette çok büyük bir sorun olurdu, ancak durum böyle değil" dedi ve kişisel bir jeti olmasına rağmen, bir yat sahibi olmadığını ya da gerçekten tatile çıkmadığını da sözlerine ekledi.

Musk, net servetinin yine de "çılgınca" olduğunu kabul ederken "kişisel tüketimim yüksek değil. Yani tek istisna uçak ama eğer uçağı kullanmazsam çalışmak için daha az saatim oluyor" dedi. Musk'ın yorumları, dünyanın en zengin insanı olmasına rağmen kalıcı bir evi olmadığının ilk doğrulaması gibi görünüyor.

Milyarderin arkadaşları, onun “aşırı” tutumlu alışkanlıkları hakkında yıllardır yorum yapmaktaydı.

Musk, Mayıs 2020'de tüm mal varlığını satma niyetini ve "ev sahibi olmayacağını" tweet'lemişti. Ağustos 2021'de Insider, Musk'ın SpaceX'ten kiraladığı 50.000 dolarlık prefabrik küçük bir evde yaşadığının düşünüldüğünü bildirmişti.

Vanity Fair ile kısa bir süre önce yaptığı bir röportajda ise Musk'ın zaman zaman ayrılıp tekrar bir araya geldiği partneri Grimes, "yoksulluk sınırının altında" yaşadığını söyledi. Hatta yatağında bir delik açıldığında, Musk'ın yeni bir yatak almayı reddettiğini söyledi.

Ve 2015'te, Google'ın kurucu ortağı ve dönemin CEO'su Larry Page, Musk Silikon Vadisi'ni ziyaret ettiğinde bazen Page'e e-posta gönderip "Bu gece nerede kalacağımı bilmiyorum. Gelebilir miyim?" dediğini söyledi.

Musk'ın önceden kaydedilmiş röportajı, Anderson ile 15 Nisan'da bir TED konferansında canlı olarak konuştuktan ve hâlâ devam eden Twitter'ı satın alma girişimine değindikten sonra geldi. Musk, Twitter'ın 43 milyar dolarlık teklifini reddetmesi durumunda bir yedek planı olduğunu söyledi, ancak herhangi bir detay paylaşmadı.

Röportaj sırasında Musk, şirketi satın alamayabileceğini ancak "teknik olarak" fiyatını karşılayabileceğini söyledi. Daha fazla ayrıntı vermeden "Yeterli mal varlığım var" dedi. Musk'ın kişisel servetinin çoğu Tesla'daki hissesine bağlı bir şekilde duruyor.

Musk büyük bir mücadele ile karşı karşıya. Twitter, Cuma günü yaptığı bir açıklama, "zehirli hap" savunmasını benimseyeceğini söylemişti. Insider'dan Gabrielle Bienasz’in söylediğine göre bu, toplam hisse sayısını artırarak bir şirketteki her bir hissenin değerini düşürüyor ve herhangi bir kişi veya grubun bir şirketin tüm hisselerini almasını zorlaştırıyor.