Düşük cihazlarda yüksek kaliteli VR deneyimi!

Microsoft'un yeni teknolojisi, yüksek çözünürlüklü VR deneyimini düşük bütçeli cihazlara taşıyacak!

Microsoft'tan önemli VR adımı

Oyun, eğlence, eğitim ve iletişim gibi birçok alanda çok sayıda potansiyel uygulamayla teknoloji endüstrisine yeni bir heyecan getiren Sanal Gerçeklik teknolojilerinin etkili bir biçimde kullanılması için elbette güçlü bir grafik karta da ihtiyaç var. Fakat Microsoft'un FlashBack adını verdiği yeni teknolojisi görece daha düşük özellikli grafik kartlarına sahip cihazlarda bile yüksek kaliteli bir VR deneyimi yaşatabileceğe benziyor.

Oculus Rift ya da Vive VR gibi başlıklar etkileyici donanım özelliklerine sahipler ve sürekli bir biçimde güçlü bir PC'yle temas halinde olmayı gerektiriyor. Bu birinci nesil cihazlar diğer pahalı cihaz gerekliliklerinin yanında ayrıca oldukça yüksek fiyat etiketlerine de sahipler.

Google Cardboard ve Samsung'un Gear VR gibi modelleri daha makul alternatifler sunsalar da sağladıkları grafik kalitesi oldukça sınırlı.

Bu anlamda Microsoft Research tarafından geliştirilen yeni algoritma yüksek çözünürlüklü sanal ortamları düşük bütçeli akıllı telefon ve PC'lere kadar getirebilecek. FlashBack adı verilen bu sistem mobil telefonlarda çarpıcı geliştirmelere yol açarak 8 kat daha iyi kare hızı sağlıyor, 97 kat daha az enerji tüketimini olanaklı kılıyor ve gecikmeleri de 15 kat daha azaltıyor.

Okuyucu Yorumları