İsrail ordusundan duvarların arkasını gösteren teknoloji

İsrail ordusunun geliştirdiği yeni bir askeri teknoloji ile duvarların arkasını görmek mümkün oluyor.

Duvarların arkasını gösteren teknoloji

Yeni bir İsrail askeri teknolojisinin, duvarların arkasındaki hareketli ve statik hedefleri ayırt etmek için yapay zeka tabanlı bir izleme sistemi kullanarak "duvarların ötesini görebildiği" iddia ediliyor. Bu teknolojinin afet yardımında ordu, kolluk kuvvetleri ve yardım görevlileri tarafından kullanılmak üzere tasarlandığı belirtiliyor. Camero Xaver 1000 duvara tutulduğunda bir duvarın arkasındaki nesnelerin yüksek çözünürlüklü görüntülerini üretebiliyor.

Camero Tech'e göre, kullanmak için çok az eğitim gerektiren veya hiç eğitim gerektirmeyen bu taşınabilir cihaz, ince alçı levhadan betonarme her şeye nüfuz edebiliyor. Tek tek vücut parçalarını ve hedefin bir hayvan, bir yetişkin veya bir çocuk olup olmadığını tespit edebiliyor ve cihazı bir bina içindeki insanların konumlarını belirlemek için kullanmak mümkün.

Tüm askeri teknolojilerde olduğu gibi, Xaver 1000'in nasıl çalıştığı hakkında çok az şey biliniyor. İçini görmek istediğiniz duvara karşı tutulan 10,1 inçlik bir ekrana ve onu çevreleyen katlanabilir bir antene sahip. Camero, malzemelerin arkasındaki kalıpları izlemek ve odanın düzenini ve ayrıca içindeki öğeleri belirlemek için yapay zeka sistemlerini kullandığını belirtiyor, ancak şu anda sahip olduğumuz tek bilgi, bundan ibaret.

Teknolojinin nasıl çalıştığını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz: