DxOMark: Galaxy S10 En İyi Selfie Kamerasına Sahip

Samsung Galaxy S10'u inceleyeb DxOMark, yeni Galaxy amiral gemisine övgüler yağdırdı

S10 selfie şampiyonu oldu!

Samsung'un Unpacked etkiliği ile duyurduğu yeni amiral gemisi Galaxy S10 henüz birkaç gündür aramızda ancak DxOMark, şimdiden Samsung'un amiral gemisi modelini övgü yağmuruna tutarak "en iyi" unvanına layık gördü.

Geçtiğimiz akıllı telefonların ön kameraları için geliştirdiği yeni testi tanıtan DxOMark, bu yeni test sayesinde akıllı telefonların ön kameralarını karşılaştırma konusunda daha isabetli sonuçlar elde edilebileceğinin altını çizmişti. Galaxy S10+ ise çift ön sensöründe bulunan ek RGB derinlik kamerası ile yeni testin galibi olarak aldığı oldukça etkileyici 96 puan ile DxOMark selfie sıralamasının zirvesine oturdu.

DxOMark, Samsung'un yeni amiral gemisinin ön kamerasının başarısının arkasında yatan sebeplerin arasında "çoğu koşulda yeterli pozlama oranı", "isabetli deri tonu, beyaz dengesi ve renk algılama"nın yanı sıra "tüm mesafelerde parlak ışık koşullarında dahi detayların iyi yakalanması"nın da bulunduğunu belirtiyor.

Elbette her şeyin mükemmel olmaması gibi Galaxy S10'un ön kamerasının da kusurları bulunuyor. DxOMark, kameranın en önemli kusurunun odaklama alanının dar olması olduğunun altını çiziyor. Bu ise grup portrelerinde yüz detaylarında kayba ve düşük ışık koşullarında isabetli renk algısının yok olmasına sebep oluyor.

Galaxy S10, ön kamerası ile olduğu kadar arka kamerası ile de DxOMark'ta birinciliği elde etti. Samsung'un yeni amiral gemisi, arka kamera kalitesinde DxOMark'a göre Huawei P20 Pro ve Huawei Mate 20 Pro ile birlikte birinciliği paylaşıyor. DxOMark, Galaxy S10 Plus hakkındaki görüşlerini "Bir Samsung akıllı telefon modelinde gördüğümüz en iyi kameralardan birine sahip ve 2019'un en iyilerinden biri olmaya aday." ifadeleri ile noktalıyor.

CHIP Online olarak ön incelemesini yaptığımız Samsung Galaxy S10+ modeli hakkındaki görüşlerimizi bu link üzerinden okuyabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları