Yeni iddia: Dynamic Island, iPhone 15 ile Pro modellerine özel olmaktan çıkacak

iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinin en can alıcı yeniliği olan Dynamic Island, iPhone 15 serisi ile birlikte sadece Pro modellerine özel olmaktan çıkabilir.

iPhone 15 için Dynamic Island iddiası

iPhone 14 sadece birkaç gündür raflarda yer alsa da, şimdiden Apple'ın bir sonraki iPhone'u hakkında söylentiler başladı bile. MacRumors tarafından bildirildiği üzere, tedarik zinciri analisti Ross Young, Twitter'da Apple'ın şu anda yalnızca iPhone 14 Pro ve Pro Max'te yer verdiği Dynamic Island'ı iPhone 15 ile tüm modellerine dahil etmesini beklediğini söyledi.

Eğer bu tahmin doğruysa Apple, Dynamic Island'ı tüm yeni iPhone'larda standart haline getirecek ve 2017'de iPhone X ile ilk kez tanıttığı çentiği tamamen ortadan kaldıracak.

Ama Young, temel iPhone 15'in iPhone 14 Pro'nun her zaman açık ekranını ve hızlı ProMotion geri bildirimini sağlayan 120 Hz LTPO ekranı ile gelmeyeceğini de iddia ediyor.

Dynamic Island, iPhone 14 Pro modellerinin ön kamerasını ve Face ID sistemini içeren, hap şeklindeki ekran deliğine verilen isim. Apple, etkileşimde bulunduğunuzda Dynamic Island'ın daha büyük görünmesini sağlayan animasyonlar kullanarak UI'nin geri kalanıyla akıllıca harmanladığı herkes tarafından kabul ediliyor. Dynamic Island’ın iPhone 15'e eklenmesi, iPhone 13'ten standart iPhone 14'e geçişte yaşanan küçük güncellemelerin yerine, gelecek yılın temel modeline yükseltmeyi daha çekici hale getirebilir.