Oyun devi Electronic Arts, kendisini satın alacak ya da birleşecek güçlü bir aday arıyor

Oyun sektörünün dev şirketi Electronic Arts, birleşecek veya kendini satın alabilecek güçlü bir aday arayışına girdi...

Oyun devi, kendisini alacak güçlü bir aday arıyor

Puck'ın iddiasına göre Electronic Arts aktif olarak (ve kararlı bir şekilde) bir alıcı veya birleşmek isteyen başka bir şirket arıyor. Video oyun devinin Disney, Apple ve Amazon da dahil olmak üzere bir dizi potansiyel alıcı veya ortakla görüştüğü bildiriliyor. Bu şirketlerin hangilerinin EA'yı tamamen satın almakla ilgilendiği veya hangilerinin birleşmek istediği belli değil, ancak Puck, birleşme durumunda EA'nın Andrew Wilson'ın birleşik şirketin CEO'su olarak kalmasına izin verecek bir anlaşma istediğini söyledi.

Kaynağa göre EA, lisans anlaşmalarının ötesine geçecek "daha anlamlı bir ilişki" kurmak amacıyla Mart ayında Disney'e yaklaştı. Ancak Disney, belki de şu anda akış hizmetine odaklandığı için ilerlememeye karar verdi. Yayın, Disney'in kısmen sahibi olduğu ESPN ve EA arasında bir birleşme fikrinin söylentilerinin dolaştığını söyledi.

Tüm potansiyel ortaklar arasında, bir anlaşmaya en yakın olan belki de Comcast oldu. Comcast CEO'su Brian Roberts'ın, NBC Universal ile EA'yı birleştirme teklifiyle Wilson'a yaklaştığı bildiriliyor. Anlaşmaya göre, Roberts birleştirilmiş şirketin çoğunluk kontrolünü alacak, ancak Wilson CEO olarak kalacaktı. Ancak taraflar, satış fiyatı ve birleşik varlığın yapısı üzerinde anlaşmaya varamadı ve anlaşma görüşmeleri geçtiğimiz ay içinde sonlandırıldı.

EA şimdilik kendi başına bir şirket olmaya devam ediyor, ancak Puck, Microsoft'un Activision Blizzard'ı 68.7 milyar dolara aldığını açıklamasından bu yana bir satış veya birleşme arayışında daha kararlı hale geldiğini söylediğinden dolayı bu durum yakında değişebilir. Microsoft'un satın almayı açıklamasından kısa bir süre sonra Sony'nin de Destiny stüdyosu Bungie'yi 3,6 milyar dolara satın aldığını açıkladığını unutmamakta fayda var.

EA sözcüsü John Reseburg, Puck'a şirketin "birleşme ve satın almalarla ilgili söylentiler ve spekülasyonlar hakkında" yorum yapmayacağını söyledi. Reseburg şunları ekledi: "İnanılmaz derecede yetenekli ekipler tarafından yapılan güçlü IP etrafında inşa edilmiş muhteşem oyunlardan oluşan bir portföy ve yarım milyardan fazla oyuncudan oluşan bir ağla, güç ve büyüme konumunda faaliyet göstermekten gurur duyuyoruz. Önümüzde çok parlak bir gelecek görüyoruz."