Beklenen açıklama geldi: EA, yeni futbol oyunlarında FIFA ismini kullanmayacak. Serinin yeni ismi ise...

EA’in ünlü futbol oyun serisi FIFA için bir dönem sona eriyor. Şirket, yeni oyunlarında artık FIFA ismini kullanmayacağını resmi olarak duyurdu. Serinin yeni ismi de belli oldu.

Ve beklenen oldu: FIFA oyunları tarihe karışıyor!

EA, FIFA serisinin artık FIFA lisansını kullanmayacağı ve bunun yerine EA Sports FC olarak adlandırılacağını resmi olarak duyurdu.

Haber, FIFA 22'nin son FIFA oyunu olacağına dair aylarca süren spekülasyonların ardından geldi ve EA, FIFA'nın yüksek lisans ücretleri nedeniyle seriyi yeniden adlandırmaya karar verdi. EA'nın web sitesinde, EA SPORTS EVP ve Grup GM'sinde yayınlanan bir yayında Cam Weber, gelecek yıl EA Sports FC'nin lansmanını göreceğimizi açıkladı. Ancak ligler, kulüpler ve oyuncular için yetersiz lisanslarla oyunun eFootball 2022 rotasına gireceğinden endişelenmenize gerek yok, EA ortaklıklarının çoğunu sürdürecek gibi görünüyor.

Weber, "Oyunlarımız hakkında sevdiğiniz her şey EA SPORTS FC'nin bir parçası olarak kalacak. Aynı harika deneyimler, modlar, ligler, turnuvalar, kulüpler ve sporcular orada olacak" dedi ve ekledi: "Ultimate Team, Kariyer modu, Pro Clubs ve VOLTA Football... Hepsi orada olacak. On yıllardır yatırım yapmaya devam ettiğimiz 19.000'den fazla oyuncu, 700'den fazla takım, 100'den fazla stadyum ve 30 ligden oluşan benzersiz lisans portföyümüz, EA SPORTS FC'de benzersiz bir şekilde orada olmaya devam edecek. Buna Premier Lig, La Liga, Bundesliga, Serie A, MLS ve daha fazlası ile özel ortaklıklar dahil."

Weber, bu kararın sadece serinin yeniden adlandırılmasından çok daha fazlasını amaçladığını söylüyor ve EA'nın, EA SPORTS FC'nin bir değişimin sembolü olmasını sağlamak istediğine vurgu yapıyor. Bu değişimin neleri içerebileceğine dair ayrıntılar ise henüz belli değil.

Son bir FIFA daha...

Asıl sürpriz ise, düşünüldüğü gibi FIFA 22’nin serideki son FIFA oyunu olmayacak olması. Bir yıl daha yeni bir FIFA oyunu göreceğiz. Weber şunları söylüyor: "EA SPORTS FC bu geleceği ve çok daha fazlasını gerçekleştirmemize izin verecek... Ancak şu anki isim hakları ortağımız FIFA ile bir yıl daha, şimdiye kadarki en kapsamlı oyunumuzu sunmadan önce değil... Daha önce herhangi bir FIFA oyununda gördüğünüz daha fazla özellik, oyun modu, Dünya Kupası içeriği, kulüpler, ligler, yarışmalar ve oyuncularla, bir sonraki FIFA'nın şimdiye kadarki en iyisi olmasını sağlamaya kararlıyız."

Kötü haberse, EA SPORTS FC hakkında 2023 yazına kadar hiçbir şey duyamayacak olmamız.