Edge, Flash'ı kontrol altına alacak!

Microsoft'un Windows 10'la gelen web tarayıcısı, çok yakında Flash'ı "terbiye edecek!"

Edge Flash'ı "terbiye ediyor"

Flash, web'in tamamı için bir korkulu rüya haline gelmiş durumda. Flash, sayfaları yavaşlatmasının yanı sıra, güvenlik açıklarıyla da endişe veriyor. Microsoft ise yeni web tarayıcısı Edge'de kullanıcılarına Flash üzerinde verdiği kontrolü artırmak istiyor.

Edge'in Flash'ı "terbiye eden" sürümü, Windows 10'un bu yaz yayınlanması beklenen Anniversary Update güncellemesiyle birlikte gelecek ve Microsoft'un blog gönderisinde göre Flash'ın kullanıldığı web sitelerinde kullanıcıların daha fazla denetime sahip olmasını sağlayacak. Web tarayıcısı, web sayfasının merkezinde bulunmayan Flash içeriklerini otomatik olarak duraklatacak.

Sayfanın merkezinde gösterilen Flash videoları ve oyunları, her zamanki gibi çalışacak ancak sayfanın etrafına dağılmış Flash reklamları, varsayılan olarak duraklatılmış biçimde gösterilecek. Donuk görünen bu tür Flash içeriklerini hareketlendirmek için kullanıcının tıklaması gerekecek.

Microsoft bu değişiklikle sadece performans ve güvenliği artırmayı değil, pil ömrünü de iyileştirmeyi amaçlıyor.

Düzenli aralıklarla güvenlik sorunlarıyla anılan Flash, sadece birkaç gün önce yine önemli bir güvenlik açığıyla gündeme gelmişti.

Okuyucu Yorumları