Edge, ilk aşamada reklamları engellemeyecek!

Microsoft'un yeni web tarayıcısı, ilk çıktığında beklenen bu özelliği sunamayacak!

Edge'de bunu unutun!

Microsoft Edge'i kullanırken kötü niyetli araç çubuklarından, hatalı eklentilerden vs. korkmanıza gerek olmayacak. Ancak firmanın yeni web tarayıcısının ilk aşamada eklentileri desteklemeyecek olması, reklamları herhangi bir şekilde engelleyemeyeceğiniz anlamına geliyor.

Microsoft'un geçen haftaki Build etkinliğinde Edge'in HTML/JavaScript tabanlı genişletme motoru hakkında bilgi sahibi olmuştuk. Ancak Çarşamba günü bu motorun, Windows 10 çıktığında gelecek olan Edge'in ilk sürümünde bulunmayacağını öğrenmiştik. Edge'in ilk aşamada eklentileri desteklemeyecek olması, tarayıcının davranışında herhangi bir değişiklik yapıp, ona yeni özellikler ekleyemeyeceğiniz anlamını taşıyor. Böylece reklamları engellemeyi sevenler için bu olanak, ilk aşamada sunulmamış oluyor.

Edge, yalnızca ActiveX ve Browser Helper Objects (BHO) desteğini bir kenara bırakmakla kalmıyor, VBScript, DirectX filtreleri, geçişler gibi IE'ye özel bir dizi özelliği de sunmaktan vazgeçiyor. Bununla birlikte Edge'de dahili PDF dosyası desteği ve Adobe Flash desteği mevcut. Microsoft, eski genişleme metodlarını kaldırmasının nedeni olarak, çoğunun yerini modern web teknolojilerinin almasını gösteriyor. Edge takımı, API'ların kaldırılmasının her zaman bir işlevin yitirilmesi anlamına gelmediğinin de altını çiziyor.

Okuyucu Yorumları