Edge, önemli eklentilere kavuşuyor!

Microsoft, Edge için yapacağı yenilikleri tanıtırken, önemli eklentilerin de müjdesini verdi!

Edge'e önemli takviyeler!

Microsoft geçtiğimiz günlerde başlayan geleneksel Build geliştiriciler konferansında Edge tarayıcı için önemli bazı yeni eklentilerin duyurusunu yaptı. Buna göre, artık Pinterest, Amazon, Evernote, LastPass, Reddit, Adblock ve Adblock Plus gibi önemli hizmetlerin Microsoft'un yeni tarayıcısında özel bir yeri olacak. Söz konusu yeniliklerden birkaç hafta önce Edge için üç yeni eklenti desteğinin duyurusu yapılmıştı. Build'de duyurusu yapılan bu eklentilerle Edge'teki eklenti sayısı önemli ölçüde artsa da, tarayıcı bu anlamda Chrome, Firefox ve hatta Safari'nin bile halen oldukça gerisinde.

Adblock ve Adblock Plus eklentileri, Microsoft'un sunmayı planlandığı reklam engelleyici deneyimi açısından iyi bir fikir veriyor. İlk başta Edge'in dahili bir reklam engelleyiciyi ön plana çıkaracağı düşünülse de, nihayet bu alanda da üçüncü parti geliştiricileri destekleyeceği belirtiliyor.

Firmanın artık birçok eklentiyi destekleyecek olması Edge adına son derece önemli bir gelişme olsa da, Microsoft'un diğer rakipleriyle aradaki farkı kapatması için daha fazla çabalaması gerekebilir...

Okuyucu Yorumları