Edge, yüzde 53'e kadar daha az güç tüketiyor!

Microsoft, Windows 10'da web tarayıcılarının önemli bir yanını karşılaştırdı; işte çarpıcı sonuç!

Edge, Chrome'a fark attı!

Microsoft, Windows 10 ile birlikte sunduğu yeni web tarayıcısı Edge'in pil tasarrufu alanında tüm rakiplerinin önünde olduğunu söyledi.

Yazılım devinin bu iddiasının kaynağı "denetimli laboratuvar ortamında" yapılan güç tüketimi testleri ve "milyonlarca Windows 10 cihazından toplanan enerji verileri". Firma, her ikisinin de Edge'in Chrome, Firefox ve Opera'dan daha uzun dayandığını gösterdiğini söylüyor. Bir Surface Book'u laboratuvar ortamında güç tüketim donanımına bağlayan firma, "tipik kullanıcı etkinlikleri sırasında" her bir web tarayıcının güç tüketimini izledi. Testler, Edge'in Windows 10'da,, ne yaptığınıza bağlı olarak yüzde 36-53'e kadar daha tasarruflu olduğunu ortaya çıkardı.

Edge, yüzde 53'e kadar daha az güç tüketiyor!

Microsoft, laboratuvar testlerinin milyonlarca Windows 10 cihazından toplanan bilgilerle aynı doğrultuda olduğunu söylüyor. Yukarıdaki grafikte Opera'nın yer almaması ise garip bir detay.

Edge, yüzde 53'e kadar daha az güç tüketiyor!

Microsoft bir başka testte Edge ve diğer web tarayıcılarına yüksek çözünürlüklü video akışı yaptı ve hangi cihazın pilinin en uzun dayanacağını test etti. Yukarıda videosunu izleyebileceğiniz bu testte de Microsoft Edge galip çıktı. Microsoft'ta göre test sonuçları her şeyi söylediğinden, yorum yapmaya bile gerek yok:

  • Microsoft Edge: 7 saat 22 dakika
  • Opera: 6 saat 18 dakika
  • Mozilla Firefox: 5 saat 9 dakika
  • Google Chrome: 4 saat 19 dakika

Yenilikler yolda

Microsoft, Edge'in güç tüketiminde geliştirmeler yapmayı sürdürdüklerini, tüm yeni geliştirmelerin Anniversary Update güncellemesiyle geleceğini söylüyor. Yenilikler arasında daha verimli arka plan sekmeleri, Flash'ın daha verimli yönetilmesi, daha verimli kullanıcı arayüzü ve ağ kullanımı var.

Okuyucu Yorumları