Edward Snowden'in Haven Android Uygulaması Burada

Dünya'nın en fazla tartışıan isimlerinden bir olan Edward Snowden'in Android uygulaması Haven hazır!

Edward Snowden'den Haven geldi!

İzlendiğinizi ve takip edildiğinizi düşünüyorsanız ya da siz yokken cihazlarınıza erişilmiş olabileceğinden şüpheniz varsa, NSA sızdırıcısı Edward Snowden'in yapımında bulunduğu Android uygulaması ile güvenliğinizi arttırabilirsiniz. Haven adlı uygulama, The Guardian Project ve Snowden'e ait Freedom of the Press Foundation organizasyonlarının ortaklığı ile geliştirildi. Şu an Google Play Store'dan erişebileceğiniz yazılım, telefon veya bilgisayarınızı güvenlik merkezine çevirmenizi sağlıyor.

Mağaza sayfasında yazan açıklamada uygulama şu şekilde anlatılmış: "Haven'in fotoğraf ve ses kaydedebilmesi için bir hareket veya ses ile tetiklenmesi gerekiyor. Kaydedilen tüm veriler telefonda yerel olarak saklanıyor. Cihazın kamerasını gizli kamera olarak kullanabilir, ya da mikrofonunu gizli dinleme aracı olarak kullanabilirsiniz. Uygulamanın duyurularına ancak siz istediğiniz zaman erişebilirsiniz."

Aşağıdaki algılayıcıların tümü sürekli olarak kullanılıyor, ancak kritik eşiği geçen bir etkinlik gerçekleşirse kayıt başlıyor:

  • İvmeölçer: telefonun hareketi ve titreşimi
  • Kamera: telefonun ön veya arka kameradaki görünür çevresi hareketi
  • Mikrofon: Çevredeki sesler
  • Işık: ortam ışığı sensöründen gelen ışığı değiştirir
  • Güç: cihazın fişi çekildiğini veya güç kaybını algılayın

Bu uygulama gizli bir güvenlik köpeği gibi görev yapıyor. Onun sayesinde evinize yada odanıza giren oldu mu, eşyalarınız kurcalandı mı öğrenebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları