Taşınabilir oyun konsollarının en küçüğü ile tanışın: Karşınızda PocketStar...

PocketStar isimli bu retro oyun konsolu, inanılmaz boyutları ve sunduğu özelliklerle görenleri kendine hayran bıraktırtıyor.

Konsolların en küçüğü ile tanışın

Nintendo Switch ve Valve'ın Steam Deck'i gibi oyun konsolları, el tipi oyun sistemlerinin yeteneklerini büyük ölçüde geliştirdi. Switch Lite'ı bir cebe sokmaya çalışmak bile bir mücadele ve sonuç olarak el konsolu üreticilerinin taşınabilir cihazları olabildiğince küçük hale getirmek için ters yönde aşırı bir çaba sarf ettiklerini görüyoruz. Yeni tanıtılan PocketStar ise bunu biraz abartan bir oyun konsolu.

Neredeyse 2 inç boyundaki PocketStar, D-pad'i ve devasa ellere sahip olmadığınızı varsayarsak gayet kullanılabilir bir cihaz. Üzerinde 94x64 piksel çözünürlüğe sahip 0,95 inç renkli OLED ekran bulunduran oyun konsolu, 160MHz hızında çalışan bir ESP32-C3 işlemciden güç alıyor.

PocketStar, boyutuna rağmen titreşimli geri bildirimi ve hareket kontrollü oyun için dahili ivmeölçer ve WiFi ile Bluetooth bağlantısına sahip.

PocketStar, 50 dolarlık fiyat etiketiyle taşınabilirliği her şeyin üstünde tutan retro oyuncular için çok uygun bir çözüm gibi görünüyor. Şu an kickstarter projesi kapsamında sunulan bu sıra dışı oyun konsolu hakkında daha fazla bilgiyi proje sayfasında bulabilirsiniz.