Elektrikli araç sahiplerinin en büyük şikayeti belli oldu: Şarj istasyonları usandırıyor!

Tesla kullanıcılarını bir kenara bırakırsak, elektrikli araç sahiplerinin en büyük şikayeti ortaya çıktı: Şarj istasyonları usandırıyor...

Elektrikli araç sahiplerinin bozuk şarj cihazı isyanı

Elektrikli araçlar dünyada hızla yaygınlaşıyor, ancak buna karşın geleneksel otomobillere kıyasla tercih edilmemesinin en temel nedenini şarj noktaları oluşturuyor. Ülkemizde bu konuda sıkıntı yaşayan ülkeler arasında yer alırken, özellikle ABD’deki elektrikli araç sahipleri, bozuk şarj noktalarından şikayetçi.

ABD’deki elektrikli araç sahipleri, bozuk şarj cihazlarından ve bozuk yazılımlarından bıkmış usanmış durumda. Araştırma şirketi JD Power’ın Elektrikli Araç Deneyimi Kamu Şarj Çalışması için hazırladığı Ocak - Haziran 2022 raporunda yapılan analize göre, 11 bin 554 elektrikli araç sahibiyle anket yapılmış ve bu anketten pek de hoş sonuçlar çıkmamış.

Anket sonuçlarına göre elektrikli araç sahipleri, şarj platformlarının artmasına karşın genel deneyimin hala berbat olduğunu söylüyor. Katılımcıların halka açık şarj cihazlarına ilişkin düşünceleri geçtiğimiz yıla göre daha kötü durumda; her 5 katılımcıdan 1'i şarj istasyonlarında bulunan şarj cihazlarının bozuk olmasından şikayetçi.

Katılımcılar arasında yer alan Tesla sahipleri ise istisna olarak görülüyor. Tesla’nın ağının genellikle çok iyi çalıştığını, çünkü şarj platformlarının yalnızca şirketin kendi otomobillerini çalıştıracak ölçüde tasarlandığını söylerken, diğer elektrikli araç şirketleri ise araç sahiplerinden daha az olumlu puan almış durumda.

Elektrikli araç şarj istasyonlarına yönelik çalışmalar ise yapılmaya devam ediyor. Özellikle Biden yönetimi, geçtiğimiz yıl bir anlaşma ile elektrikli araç şarj altyapısı için 5 milyar dolarlık fon sağlamıştı. Buna istinaden ABD’de yaşayan elektrikli araç sahiplerinin, önümüzdeki yıllarda bu konuda daha rahat olacağı düşünülüyor.