Elimizde: Huawei P20 Pro Ön İncelemesi

Huawei P20 Pro ne getiriyor, özellikleri neler? Daha da önemlisi P20 Pro'nun fiyatı ne kadar ve ne zaman satışa çıkıyor? İşte ön inceleme raporumuz...

Huawei P20 Pro Ön İnceleme

Huawei, Paris'te bugün düzenlediği etkinlikte P20, P20 Pro ve P20 Lite olarak 3 yeni akıllı telefonunu tanıttı. Mobil Dünya Kongresi'nin hemen ardından yapılan tanıtım, böylece şimdi tüm gözleri Huawei'nin yeni telefonlarına çevirmesini sağladı diyebiliriz. Bizler de CHIP Online ekibi olarak etkinlikteki yerimizi aldık ve tanıtımın hemen ardından da Huawei'nin yeni cep telefonlarını değerlendirme şansı bulduk. Daha önce Huawei P20 ön incelemesini gerçekleştirmiştik; bu defa da Huawei P20 Pro'yu değerlendireceğiz.

Apple'ın iPhone X hamlesinden sonra gelen Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus'tan hemen sonra da P20 Pro ile kamera konusundaki rekabet kızışıyor demek lazım. Zira P20 Pro'da tam 3 kamera yer alıyor.

Yalnızca kamera değil, telefonda yer alan tüm özellikler üst gömlek görünüyor. Peki, bunlar neler? Şimdi Huawei P20 Pro'ya yakından bakalım.

Huawei P20 Pro ne zaman gelecek ve fiyatı ne olacak?

Huawei P20 Pro ne zaman gelecek ve fiyatı ne olacak?

Huawei P20 Pro'nun henüz Türkiye'de satışa çıkacağı tarih açıklanmış değil. Ancak yeni amiral, 6 Nisan'dan itibaren İngiltere'de satışa sunulacak. Bunun akabinde de P20 Pro'yu Türkiye'de görebileceğiz.

Huawei P20 Pro fiyatı 899 Euro olarak belirtilmiş durumda. Elbette telefonu yine tarifeye ek seçeneklerle satın almak mümkün olacaktır. Bunun için de önümüzdeki günlerde açıklama yapılacaktır zaten. Açıklama geldiğinde, onu da sizlerle paylaşacağız.

Huawei P20 Pro'nun tasarımı nasıl?

Huawei P20 Pro'nun tasarımı nasıl?

P20 Pro, şirketin şimdiye kadar üretmiş olduğu en iyi görünen telefonlarından biri olarak yerini alıyor. Huawei P10 Plus'ın aksine, P20 Pro, ele rahatça oturan bir cam sırta sahip. Arkada yuvarlatılmış kenarları ile avucunuza rahatlıkla yerleşen telefon, boyutları itibariyle de rahat bir kullanım sağlıyor.

P20 Pro'nun boyu 155 mm, kalınlığı ise 7.8 mm. Yine telefonun ağırlığı 180 gram. Bu değerlerle Galaxy S9+'tan daha avantajlı duran telefon, kenarlarında ise metalik bir çerçeve bulunduruyor.

Telefonun güç düğmesi sağ kenarda. Onun hemen üzerinde de ses butonlarını görüyoruz. Asıl dikkat çekici yanını arka yüzeyiyle sunan telefon, burada alt alta sıralanmış 3 Leica kameraya yer veriyor.

Yeni amiral, P20'nin aksine su geçirmez yapıda tasarlanmış. Telefon, IP67 sertifikasına sahipken, bu sertifikayla Huawei P20'ye karşı en büyük avantajlarından birini kazanıyor diyebiliriz. Buna karşın telefonda 3.5 mm kulaklık girişine yer verilmemiş. Bu özellik ise Huawei P20'de yer alıyor. Yani halihazırdaki kulaklığınızı kullanmak isterseniz, kutu içeriğine eklenecek olan adaptörü kullanmanız gerekecek.

Huawei P20 Pro'nun renk seçenekleri arasında iki standart, iki de "geçişli" renk bulunuyor. Bunlardan siyah ve gece mavisi standart olarak sunulurken, alacakaranlık ve pembe altın renkli seçenekleri ise farklı açılardan bakıldığında göz alıcı duruyor doğrusu.

Huawei P20 Pro ekranı ne kadar büyük?

Huawei P20 Pro ekranı ne kadar büyük?

Huawei P20 Pro'nun ekranı tam 6.1 inç büyüklüğünde. Son dönemin 18:9 en-boy oranına sahip telefonlarından biri olan P20 Pro, ayrıca yine iPhone X'la beraber gelen "çentik" modasına da uyuyor.

Telefonun üst kenarında çentik alanı yer alırken, ekran OLED panelden oluşuyor. Çerçevesiz tasarımı sayesinde geniş bir görüntü alanı sunan Huawei P20 Pro, bu ekranıyla bize 1080 x 2244 piksel çözünürlük sağlıyor. Bu da ekranın, çözünürlük anlamında Samsung Galaxy S9 kadar geniş bir çözünürlük sunmadığını gösteriyor.

Son olarak P20 Pro'nun ekranının 408 ppi piksel yoğunluğuna sahip ve ekranın gövdeye oranının yüzde 81.9 olduğunu söyleyelim.

Huawei P20 Pro ne kadar güçlü bir amiral?

Huawei P20 Pro ne kadar güçlü bir amiral?

Huawei P20 Pro'nun içinde Kirin 970 yonga seti var. Huawei'nin geçtiğimiz yıl tanıttığı Mate 10 Pro'da yer alan işlemciyi kullanan P20 Pro'nun bu anlamda nasıl bir performans gösterdiğini az çok tahmin etmek güç olmayacaktır. Bu nedenle yeni amiralin, bu yılın yeni amiral gemisi akıllı telefonlara performans anlamında ayak uydurabileceğini düşünüyoruz.

Bu yonga seti ayrıca, Huawei'nin yeni telefonlarının sunduğu yapay zeka özelliklerini desteklediğinden, P20 ve P20 Pro'nun odak noktasını oluşturan nöral ağ işleme teknolojisini de kullanıcılara getiriyor. Burada bahsi geçen yapay zeka, yani AI geliştirmelerinin çoğu, kameranın içinde yer alıyor. Bu teknoloji ile beraber, çekim yaptığınız sahnenin türü tamamen otomatik olarak algılanabiliyor.

Huawei P20 Pro'nun yalnızca tek bir versiyonu var. Yani telefon kendi içinde farklı modellere ayrılmıyor. P20 Pro 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip. Böylece uygulama ve medya içerikleriniz için bolca alanınız mevcutken, performans konusunda da P20 Pro modaya ayak uyduruyor.

Merak edilen soru şu: Huawei P20 Pro microSD kartı destekliyor mu? Evet. Telefon, şu an bilinene göre 256 GB'a kadar microSD kartları destekliyor.

Peki, Huawei P20 Pro'nun pil ömrü ne kadar? Şimdilik bunu söylemek için çok erken. Bunun için telefonu CHIP Test Merkezi'mizde ağırlamamız gerekiyor. Ancak P20 Pro, 4000 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip. Bu da telefonun günü rahat çıkartacağını düşünmemize sebep oluyor. Öte yandan telefonda hızlı şarj desteği de mevcut. Bununla beraber telefonun bataryasını 30 dakika içinde yüzde 50'nin üzerinde doldurmak mümkün. Elbette tam sonucu yine P20 Pro'yu test ettikten sonra söyleyebileceğiz.

Huawei P20 Pro kamerası nasıl?

Huawei P20 Pro kamerası nasıl?

P20 Pro'da tam 3 kamera yer alıyor. Leica ile ortaklığını sürdüren Çinli şirket, bu iş birliğinden en çok bu modelinde faydalanıyor diyebiliriz. P20 Pro ile telefoto lensi de oyuna dahil eden Huawei, bu sayede bir akıllı telefonda üst seviye kamera performansı vadediyor.

3'lü kamera diziliminde tam 40 megapiksel ana kameraya ek olarak 20 megapiksel monokrom ve 8 megapiksel telefoto kamera bulunuyor. Bununla birlikte 5x hibrit zum yeteneği kazanan P20 Pro, bu sayede piyasadaki akıllı telefon kameralarının üzerine çıkmış oluyor.

Arkada yer alan kameralarda ayrı olarak duran lens, monokrom çekimler yaparken çift olanlardan biri 40 MP RGB, diğeri 8 MP telefoto olarak bu dizilimde yer alıyor. 40 MP RGB lensiyle, renk doğruluğu, odak ve kontrast noktasında önemli bir atak yapan Huawei, 5x hibrit zum yeteneğiyle de uzak ara fotoğraflar için akıllı telefonlara bir dönüm noktasını getirmiş oluyor. Kısıtlı yapabildiğimiz incelemelerde bu kameralarıyla bizi açıkçası oldukça heyecanlandıran Huawei P20 Pro'yu detaylı incelemek için sabırsızlanıyoruz.

P20 Pro'nun ön kamerası da 24 MP olarak geliyor. Bu da yeni amiralin selfie'lerde çığır açacak gücü olduğunu gösteriyor bizlere. Kuşkusuz bu konudaki son kararımızı da P20 Pro'yu incelediğimizde vereceğiz.

ERKEN KARAR

ERKEN KARAR

Huawei P20 Pro; son derece kullanışlı kamera yenilikleri, üst düzey bir tasarım ve teknik kadro noktasında tedbirli bir yaklaşımla beraber 2018'in üst seviye amiral gemilerinden biri olacak gibi görünüyor. Evet, ilk intibada P20 Pro'nun yıldızının arka kamera diziliminin olduğunu söylemek mümkün. Fakat Huawei P20 Pro hakkında kesin kararımızı vermek için, önce onu tüm detaylarıyla incelememiz gerekecek. Telefon, kısa zaman içinde test merkezimizdeki yerini alacak.

Artılar
+ Üst düzey tasarım
+ Güçlü kamera
+ Performans
+ Suya dayanıklı

Eksiler
- Kulaklık girişi yok
- Kalın alt çerçeve

Okuyucu Yorumları