Elite Controller 2 çok yakında olabilir!

Microsoft'un Elite Controller 2 patenti ortaya çıktı!

Elite Controller'ın patenti alındı

Microsoft'un Xbox One için Elite Controller'ı özelleştirme seçenekleri ile en sert oyuncuları bile memnun etmeye yönelik pek çok özellik barındırıyor. Bu oyun kolunun varisinin yayımlanması için zaman çoktan geldi ve geçti ancak E3 2018 ve Gamescom 2018'de tanıtılacağına yönelik haberlere rağmen bu kol ile hâlâ tanışmış değiliz.

Tabi ki bunun anlamı firmanın yeni bir kol üzerinde çalışmadığı değil. Xbox üreticisinin yeni aldığı patentlerde görülene göre Microsoft, Elite Controller 2 ile özelleştirme yönüne daha da fazla ağırlık vermeyi planlıyor ve gerçek anlamda koldaki her düğmeyi değiştirilebilir yapacak.

Elite Controller 2 çok yakında olabilir!

Patent açıklaması, bir sonraki Elite Controller'ın bir "aksesuar sürdürme özelliği ve algılayıcı-aktif etme özelliğinden" oluşan yeni bir geçiş sistemi kullanmayı planladığını öneriyor. Bu özelliklerin ilki çıkartılabilir aksesuarları fiziksel olarak sabitlemenize imkan tanıyacakken, ikincisi de aksesuar bağlandıktan sonra elektrik sinyallerini oluşturmak için kullanılacak.

Yılın başındaki sızıntılar da yeni kontrol kolunun kullanımı ile ilgili ilk bakışları zaten sunmuştu. Tahminlere göre bu yeni kol MagSafe-benzeri özellikli bir USB-C girişi barındıracak ve kaplaması bir şarj edici olarak da görev alacak.

Okuyucu Yorumları