Elon Musk doğruladı: X, ücretli oluyor

Elon Musk'ın X'i, sosyal ağı bot hesaplardan temizlemek için yeni bir yol izlemeye başlıyor. Artık platforma yeni üye olan kullanıcılar, paylaşım yapabilmek için senelik ücret ödemek zorunda kalabilir.

Elon Musk doğruladı: X, ücretli oluyor

X'in yıllardır devam eden bot sorunu büyümeye devam ediyor. Platformdaki hem kripto para odaklı hem de diğer alanlarda dolandırıcılık amacıyla kullanılan botların sayısı kullanıcıların şikayetlerini de artırmış durumda. Ancak Elon Musk, sosyal medya platformunu bu sorundan kurtarmak için yeni bir plan yapmış gibi görünüyor.

X Updates Radar hesabı dün yayınladığı gönderide, siteye yeni üye olan kullanıcıların platformu kullanmak için "küçük bir yıllık ücret" ödemesi gerekeceğini paylaştı. Musk ise bu değişikliğin gerçek olduğunu belirterek, "Ne yazık ki, yeni kullanıcıların platforma erişimi için küçük bir ücret ödemek, botların acımasız saldırısını engellemenin tek yolu" ifadelerini kullandı.

Musk bir başka tweetinde yeni kullanıcıların sadece üç ay boyunca ücret ödemeleri gerekeceğini, daha sonrasında ise yazma hakkının ücretsiz olacağını belirtti. Ancak ücret aylık değil yıllık olduğu için bu durum işleri biraz karıştırıyor.

X'in bu taktiği daha önce de test edilmişti. Ekim ayında sosyal medya platformu Yeni Zelanda ve Filipinler'de açılan yeni hesaplardan 1 dolar ücret almayı denemişti. X'in aylık 8 dolarlık abonelik başlatmasının en büyük nedenlerinden biri botların platformu ele geçirmesini engellemekti. Ancak dolandırıcılar botları daha karlı bulmuş ve dolandırıcılık faaliyetlerinde doğrulanmış bot hesaplarını kullanmışlardı.