Elon Musk, şimdi de X hesap adlarını satmaya başlıyor

X'ten daha fazla para kazanmak için geçtiğimiz günlerde iki yeni abonelik seçeneğini hayata geçiren Elon Musk, şimdi de ele geçirdiği eski hesap adlarını parayla satmaya başlayabilir.

Elon Musk, şimdi de X hesap adlarını satmaya başlıyor

X, aktif olmayan hesaplardan geri aldığı kullanıcı isimleri için yeni alıcılar bulmaya çalışıyor, hatta Forbes’a göre “satın alma işlemini başlatmak için 50.000 dolarlık sabit bir ücret” isteyen talep e-postaları gönderecek kadar ileri gidiyor. Elon Musk, Mayıs ayında, eski adı Twitter olan X’in, hareketsiz kalan hesapları temizlemeye başlayacağını duyurmuştu ve kullanılmayan isimlerin geri dönüştürülmesi planlarından bahsetmişti.

Forbes tarafından görülen e-postalara göre X’in artık etkin olmayan hesaplara bağlı hesap adlarını satın almak için bir pazar yeri oluşturmaya çalışan “@Handle Team” adında bir çalışma gücü bulunuyor. X, bu yıl politikasını değiştirerek kullanıcıların aktif kalabilmeleri için her 30 günde bir oturum açmaları gerektiğini ve yeterince uzun süre oturum açmamaları durumunda hesaplarının askıya alınması veya kalıcı olarak kaldırılması riskiyle karşı karşıya kalacaklarını belirtti. Bir kullanıcının platformdan gerçekten atılması için ne kadar süre hareketsiz kalması gerektiği belli değil.

Şu an itibariyle başka bir kullanıcının aktif olmayan adını almak herkesin yapabileceği bir şey gibi görünmüyor. X’in web sitesi hala etkin olmayan kullanıcı adlarını yayınlayamayacağını söylüyor. Ancak Forbes haberi, şirketin kullanıcılardan para almanın başka bir yolu olarak bir işlem pazarı olasılığına baktığını öne sürüyor. Şirket, kısa bir süre önce ücretli kullanıcılar için Premium+ ve temel seviyeler olmak üzere iki yeni abonelik seviyesini tanıtmıştı.