Elon Musk, Twitter ve mavi kuşunun tabutuna son çiviyi de çaktı

Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra X'e geçiş yapan Twitter, eskiden kalan son izlerin de silinmesiyle birlikte tamamen tarihe karıştı.

Elon Musk, Twitter ve mavi kuşunun tabutuna son çiviyi de çaktı

Twitter, neredeyse bir yıl önce resmi olarak yeniden markalaşma sürecine girdi. Ancak pek çok URL’lesinde Twitter’ı kullanmaya devam ediyordu.

Ama şimdi Elon Musk, sosyal ağın tüm ana sistemlerini X.com’a taşıyarak yeni kimliğe geçişini tamamladığını ve Twitter ismi ile ikonik mavi kuş logosunun geride kalan tüm izlerinin silindiğini duyurdu. The Verge’ün de belirttiği üzere, web sitesinin açılış ve giriş sayfasının alt kısımda “X.com’a hoş geldiniz! URL’mizi değiştirdiğimizi bildiriyoruz, ancak gizlilik ve veri koruma ayarlarınız aynı kalacak” şeklinde bir not yer alıyor. Bu not, artık adresinde x.com kullanan Gizlilik sayfasına bağlantı veriyor.

Şirket, geçtiğimiz yıl boyunca yavaş bir şekilde Elon Musk’tan önceki dönemi hatırlatan kimliğinden yavaş yavaş uzaklaşıyordu. Resmi hesabını @Twitter’dan @X’e değiştirdi ve genel merkez binasındaki Twitter logosu ortadan kalktı. Web sitesinde ve uygulamalarında eski tasarımlardan yeni X markalarına geçiş yapıldı. Tweetdeck, XPro olarak yeniden adlandırıldı ve Twitter Blue, X Premium oldu. Şirket, sayfalarını da yavaş yavaş x.com'a taşıdı. Ancak bu hareket o kadar yavaş gerçekleşti ki, tutarsız URL’yi kötüye kullanarak kurbanları kandırmak isteyen kötü niyetli kişilerin kullanabileceği bir güvenlik riskine bile dönüştü.

Ancak, artık şirketin bu URL geçişini tamamlamasıyla beraber, X üzerinde Twitter’a ait kalan son parçalar da kaybolmuş oluyor.