Elon Musk, Twitter'ın akıllı TV'ler için geliştirdiği video uygulamasının yolda olduğunu duyurdu

Elon Musk, Twitter videolarını TV ekranlarında izlemek için kullanılacak özel bir uygulamanın yolda olduğunu, bir tweet yanıtı ile doğruladı.

Elon Musk duyurdu: Akıllı TV'lere özel Twitter uygulaması geliyor

Bir kullanıcının Musk'ın İngiliz rapçi Zuby ile yaptığı 97 dakikalık bir röportaja yorum yaptığı tweet'inde "Akıllı TV'ler için gerçekten bir Twitter video uygulamasına ihtiyacımız var" demesinin ardından sürpriz bir haber geldi. Musk, bu tweet'e "Geliyor" diye yanıt verdi, fakat başka bir detay vermedi. Twitter’ın bu uygulamasının, Twitter Blue aboneliğinin kapsamına girip girmeyeceği ise henüz belli değil.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">It’s coming</p>&mdash; Elon Musk (@elonmusk) <a href="https://twitter.com/elonmusk/status/1670153014852612096?ref_src=twsrc%5Etfw">June 17, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Bir teknik dokümana göre, an itibariyle Twitter'dan canlı yayınlanan videoları Apple TV ve Amazon Fire TV kullanarak daha büyük ekranlarda izlemek mümkün. Xbox veya Android TV sahibi kişiler, bir web tarayıcısı kullanarak cihazlarında Twitter'a erişebiliyor.

Reuters tarafından incelenen bir yatırımcı sunumunda, kısa süre önce yeni CEO'sunu işe alan sosyal medya şirketinin para kazanmanın daha başka yollarını keşfetmek için video ve ticaret ortaklıklarına odaklanmayı planladığı belirtiliyordu. Sunum sırasında dikey videoların Twitter'da geçirilen zamanın %10'undan fazlasını oluşturduğu ortaya çıktı.

Öte yandan bu haber, popüler yayın platformu Vimeo'nun tüm TV yayın uygulamalarının fişini çekeceğini duyurmasından birkaç hafta sonra geldi. Bu arada Twitter, ödenmeyen kiralar nedeniyle Colorado'daki ofisinden atılması gibi çeşitli başka sebeplerle de haberlere konu oldu. Şirketin Google Cloud ödemelerini henüz yapmadığı ve hizmetlerinin Haziran ayı sonuna kadar kapanabileceği de söylenenler arasında.