Musk Twitter logosunu yine değiştirdi; ardından bu değişiklikten vazgeçtiğini duyurdu

Twitter'ın küçük mavi kuşunu X logosuyla değiştiren Elon Musk, logoyu bir kez daha değiştirdi. Fakat sonradan bu kararından vazgeçtiğini ilan etti.

Musk Twitter logosunu yine değiştirdi; ardından vazgeçtiğini duyurdu

Salı günü öğleden sonra Musk, Twitter'ın X logosunu biraz daha kalın çizgilere sahip bir logo ile değiştirdi. Ancak daha sonra değişikliği geri alacağını söyledi.

Musk Twitter'da "Daha kalın çubukları sevmiyorum, bu yüzden geri alıyorum. Logo zaman içinde gelişecek" diye paylaşım yaptı. Güncellenen logo Twitter'ın ana sayfasına çoktan eklenmişti ve Musk, profil resmini bile buna uygun olarak değiştirdi. Ancak her iki logo da Twitter'ın mobil uygulamasında görünmedi.

Güncellenen logo sadece biraz farklı olsa da Musk'ın hafta sonu yeni logoyu aldığı Twitter kullanıcısı Sawyer Merritt'in tweet'inde yer alan tasarıma daha yakın görünüyor.

Pazar günü Musk Twitter'ı "X" olarak yeniden markalaştırdığını duyurdu ve o gece "yeterince iyi" bir logo gönderen olursa ertesi gün bunu yayına alacağını söyledi. Musk daha sonra Merritt'in X logosunun videosunu içeren bir tweet'ini sabitledi ve bu logo kısa bir süre sonra sitede yayınlandı.

Logonun ilk versiyonu Monotype'ın Special Alphabets 4 yazı tipine oldukça benziyor ve aynı zamanda bir Unicode karakteriyle eşleşiyor. Musk bunun "geçici" bir tasarım olarak hizmet edeceğini söyledi, ancak nihai bir tasarıma ne zaman karar vereceği belli değil.