Elon Musk, X Premium aboneliğine yeni bir avantaj daha ekledi

X ya da eski adıyla Twitter, artık yanıtları sadece doğrulanmış hesaplarla kısıtlamanıza izin verecek. Bu hamle, Elon Musk'ın sosyal ağdan daha fazla para kazanma çabasının son örneği.

Elon Musk, X Premium aboneliğine yeni bir avantaj daha ekledi

Yeni bir gün ile beraber, doğrulama işareti için Elon Musk’a ödeme yapmadan sitede yapabileceklerinizi sınırlayan yeni bir X haberi daha geldi. Resmi X hesabından gelen bir gönderi, artık yanıtları yalnızca doğrulanmış kullanıcılarla sınırlandırabileceğinizi duyurdu ancak etiketlenen tüm hesaplar da yorum yapabilecek. Yeni kısıtlama, doğrulanmış olsanız da olmasanız da geçerli olacak ve mevcutta var olan herkesten, yalnızca takip ettiğiniz hesaplardan veya etiketlediğiniz kişilerden gelen yanıtlara izin verme seçeneklerine katılacak.

Musk, şu anda X Premium olarak adlandırılan hizmeti Kasım 2022’de, yani şirketin resmi sahibi olmasından sadece birkaç hafta sonra piyasaya sürdü ve herkese ayda 8 ABD doları veya yıllık 84 ABD doları karşılığında adlarının yanında mavi bir doğrulama işareti alma imkanını sundu. Doğrulama işaretleri, daha önce de önemli kişilerin kimliğini doğrulamak için Twitter’da mevcuttu, ancak ücretli sistem kimlik sahtecilikleri ve botların kolaylıkla onaylı hesaplar olabilmesi gibi pek çok soruna yol açtı.

Birçok X Premium kullanıcısı, bir doğrulama işareti ve bir gönderiyi bir saate kadar düzenlemek veya reklamları yarıya indirmek gibi ek özellikler için fazladan para ödemeyi tercih ettikleri için internette kötü yorumlarla karşılaşıyor. Bu yüzden X, bir zamanlar imrenilen doğrulama işaretini gizleme ve diğer kullanıcıların abonelik durumunuzla ilgili farkındalığını sınırlama seçeneğini sunmaya başladı. Elbette görünür doğrulama işareti olsun ya da olmasın, artık kısıtlı bir gönderiye yanıt veren herkesin ücretli bir abone olduğu ortaya çıkmış olacak.