Elon Musk, X'i sadece ücret ödeyen abonelere özel bir hizmete dönüştürebilir

Elon Musk, yaptığı yeni açıklamalarla X'i sadece belli bir ücret ödeyen abonelere özel bir platform haline getirme planını ortaya koydu.

Elon Musk, X'i abonelere özel bir hizmete dönüştürebilir

Elon Musk, geçtiğimiz yıl devraldığı X (eski adıyla Twitter) üzerinde köklü değişiklikler yapıyor. X Premium üyeliğinin kullanıma sunulmasının ardından Musk, X’i abonelere özel bir hizmet haline getirmeyi planlıyor gibi görünüyor.

Deadline aracılığıyla bildirildiği üzere, Elon Musk, kısa bir süre önce İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu ile bir görüşmede bulundu ve burada her kullanıcının X’i kullanmak için küçük bir aylık ücret ödemesi planını ortaya attı. Ama bunun hala tartışıldığını, dolayısıyla yalnızca abonelik modelini ne zaman hayata geçirmeyi planladığına dair bir karar olmadığını söyledi. Ayrıca Musk, aboneliğin, şu anda kullanıcılara bir avantaj olarak sunulan ve ek özelliklerin yanı sıra doğrulama işaretiyle birlikte gelen X Premium üyeliğinden daha ucuza mal olacağını da belirtti: “Az miktarda bir ücret olmasını istiyoruz. Bu daha uzun bir tartışma, ancak benim görüşüme göre bu, çok sayıda bot ordusuna karşı tek savunmadır, çünkü yapay zeka çok çok daha iyi hale geldikçe, aslında bu tür CAPTCHA testlerini insanlardan daha iyi geçebilmektedir.

Musk, yapay zekanın CAPTCHA testlerini geçebilecek kadar akıllı hale gelmesi nedeniyle sadece abonelik modelinin botları platformdan kaldıracağına inanıyor. Aynı tartışmada Musk, platformda son zamanlarda endişe kaynağı olan ifade özgürlüğü konusuna da değindi: “İfade özgürlüğü bazen hoşlanmadığınız birinin hoşlanmadığınız bir şeyi söylediği anlamına gelir. Eğer buna sahip değilseniz, o zaman bu ifade özgürlüğü değildir. Bu, insanlara bir tür olumsuzluğun dayatılması gerektiği anlamına gelmiyor çünkü X platformu için ilginç, eğlendirici, merak uyandırıcı olmadığı sürece kullanıcı kaybedeceğiz. İnsanlar sistemimizi rahatsız edici bulurlarsa kullanmak istemeyeceklerdir.

Musk, geçtiğimiz yılın sonlarında satın alınmasından bu yana X’i çevreleyen çeşitli sorunları çözmek için büyük uğraş veriyor. Şirketin eski çalışanlardan kaynaklanan davalarla karşı karşıya kalması, reklam verenlerin platformdan uzaklaşması, herkesin Twitter Circle tweet’lerini görmesine izin veren bir güvenlik ihlali ve çok sayıda kesinti, Musk’ın son deneyinin zorlu bir yoldan geçmesine sebep oluyor.