Elon Musk, Twitter'ın (ya da yeni adıyla X'in) tamamen karanlık tarafa geçeceğini söylüyor

Halen yeni ismi olan X'e alışamadığımız Twitter, yine bir değişiklik geçirmeye hazırlanıyor. Çünkü Elon Musk, karanlık mod hayranlarını sevindirecek bir haber verdi. CEO'nun söylediğine göre, platformda artık sadece karanlık mod olacak.

Elon Musk'ın X'i tamamen "karanlık tarafa" geçiyor

Şimdiye kadar Twitter, bilinen hemen hemen her uygulama gibi kullanıcıları için hem Aydınlık hem de Karanlık Modu destekliyordu. Uygulama ayrıca işletim sisteminin ayarlarına göre ekran modunu otomatik olarak ayarlayacak bir ayarı da destekliyordu. Çoğu işletim sistemi artık günün saatine göre otomatik olarak aydınlık moddan karanlık moda geçecek bir ayara sahip olduğundan Twitter da bunu uygulamaya başlamıştı.

Fakat yakında hepsi değişiyor ve Twitter (ya da X) tamamen "karanlık tarafa" geçiyor gibi görünüyor. Aydınlık modu ya da her ikisi arasında geçiş yapabilmeyi sevenler için sayılı günler kaldı. CEO Elon Musk, karanlık modun siyah doğrulama rozetlerini görüntülemek için harika olmadığından şikayet eden bir kullanıcıya yanıt olarak, platformun eninde sonunda ışığı kapatıp tamamen karanlık tarafa geçeceğini söyledi.

Bu, platformun yakında sadece "karanlık moda" sahip olacağı anlamına geliyor. CEO'nun bahsettiği "yakında" ne zaman olacak henüz belli değil. Bu nedenle aydınlık modu tercih edenlerin biraz daha zamanları var. Bununla birlikte, X'te son zamanlarda nasıl değişiklikler yapıldığını bildiğimizden, herhangi bir uyarı yapılmadan her an kaldırılabilir.

Aydınlık modun kaldırılmasının kimseyi X kullanmaktan vazgeçireceğini sanmıyoruz. Bu seçeneğin olmaması nedeniyle bir platformu terk etmek pek olası görünmüyor, bu nedenle bir grup kullanıcı seçeneğin ortadan kalkmasından şikayetçi olsa da Musk bunun çok fazla etki yaratmadan kaldırabilecekleri bir işlev olduğunu biliyor.