Elon Musk, yeni yapay zeka sohbet robotu Grok'u ilk kez gösterdi

Elon Musk'ın yeni yapay zeka girişimi xAI, ilk meyvesi olan üretken yapay zeka sohbet robotu Grok'u ilk kez sahneye çıkarttı. Henüz Grok hakkında ne bekleyebileceğimizi bilmiyoruz ama Musk, "en iyisi olduğunu" söylüyor.

Elon Musk, yeni yapay zeka sohbet robotu Grok'u ilk kez gösterdi

Elon Musk'ın yeni yapay zeka girişimi xAI hakkında aylardır söylentiler duyuyorduk. Ve şimdi Tesla CEO'su, X'te bu girişiminin ilk meyvesi olan üretken yapay zeka sohbet robotu Grok'u ilk kez gösterdi.

xAI'nin Grok üretken yapay zeka sohbet robotunu sınırlı bir kitleye açtığı biliniyor. Bu kitle dışında kalan bizlerse, Elon Musk'ın ne bekleyeceğimize dair paylaştığı bazı ekran görüntüleri ile yetinmek zorundayız. Erken betanın ardından Grok, X'in en pahalı ücretli katmanı olan X Premium+ abonelerinin tamamının kullanımına sunulacak.

Musk, "bazı önemli açılardan şu anda var olan en iyi yapay zeka" olduğunu söyleyerek yapay zekası hakkında büyük vaatlerde bulunuyor. Grok; OpenAI, Google, Meta ve diğerlerinin büyük çaplı ürünleriyle rekabet etmek zorunda kalacak ve biz de hangi "önemli açılardan" en iyisi olduğunu göreceğiz.

Buradaki zamanlama bir tesadüf gibi görünmüyor. Elon Musk bu hafta Birleşik Krallık ve ABD'nin yapay zeka güvenlik önlemlerine yönelik yatırımlarını duyurduğu Birleşik Krallık Yapay Zeka Güvenlik Zirvesi'nde konuştu. Ayrıca OpenAI 6 Kasım'da ilk DevDay'ini düzenliyor, yani Musk şirketin yelkenlerini suya indirmek istiyor olabilir. İki şirket sadece rakip olmakla kalmıyor, aynı zamanda Musk 2015 yılında Sam Altman ile birlikte OpenAI'nin ilk yönetim kurulu üyesiydi ve şirketten hızlı bir şekilde ayrılmasına neden olan bir anlaşmazlık yaşadı.