Elon Musk'a kötü haber: Twitter soruşturması için yeniden ifade verecek

ABD'li bir sulh yargıcı, Musk'ın Twitter'ı satın almasına ilişkin olarak SEC'e yeniden ifade vermesini istedi. Musk ve SEC'in Musk'ın ifadesinin alınacağı yer ve zamanı belirlemeleri için bir haftaları var.

Elon Musk'a kötü haber: Twitter soruşturması için yeniden ifade verecek

Reuters'in haberine göre, Aralık ayında verilen geçici kararın ardından federal bir yargıç, Elon Musk'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) mahkeme celbine uymasına ve Twitter'ı devralmasıyla ilgili soruşturmada yeniden ifade vermesine karar verdi. Kaliforniya'daki bir mahkemede alınan karara göre, Musk ve SEC'in Musk'ın ifadesinin alınacağı yer ve zamanı belirlemeleri için bir haftaları var.

Yargıç Beeler'in verdiği karar, Aralık ayında verdiği ve düzenleyicinin yanında yer alan geçici bir kararı resmileştirdi. SEC, Ekim ayında Musk'a dava açarak Tesla ve SpaceX CEO'sunu, 2022 yılında satın aldığı ve daha sonra X adını verdiği sosyal medya platformu Twitter'a ilişkin soruşturmanın bir parçası olarak ifade vermeye zorladı. SEC, Musk'ın Eylül ayında soruşturmanın bir parçası olan bir görüşmeye katılmayı reddettiğini söyledi.

SEC, şu anda soruşturmayla ilgili olarak yeni belgeler elde ettiğini ve Elon Musk'a başka soruları olduğunu söylüyor. Musk ise mahkeme celbinin SEC'in yetkisini aştığını, zira SEC'in icra direktörü tarafından atanan bir personel tarafından verildiğini savunuyor. Ancak Yargıç Beeler, bu iddiaları reddederek mahkeme celbinin geçerli olduğuna karar vermiş durumda.