Elon Musk'ı sevindirecek araştırma: Kullanıcıları Tesla'ya sadık kalmaya devam ediyor

Yeni bir araştırmaya göre, Tesla'nın otomobil pazarında en sadık müşterilere sahip olduğu ortaya çıktı. İşte yapılan araştırmanın tüm sonuçları...

Elon Musk'ı sevindirecek araştırma: Kullanıcıları Tesla'ya sadık kalmaya devam ediyor

Araçlarından en çok memnun olanlar söz konusu olduğunda Rivian bazı listelerin başında yer alsa da, otomobil pazarında marka sadakati söz konusu olduğunda Tesla hala en üst sırada yer alıyor.

S&P Global Mobility bir blog yazısında, 28. Yıllık Otomotiv Sadakat Ödülleri'nin sonuçlarını açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 12,6 milyon yeni perakende araç kaydının analizi kullanılarak yapılan araştırmada; otomobil üreticileri, 'Üreticiye Olan Sadakat, Markaya Olan Sadakat ve Modele Olan Sadakat' olmak üzere bir dizi kategoride ödüllendiriliyor.

Görünen o ki, 2023 yılında otomobil markaları için sadakat oranlarında birkaç yıllık düşüşün ardından bir dengelenme söz konusu. Bununla birlikte, S&P Global Mobility Otomotiv Analizleri Başkanı Joe LaFeir, daha fazla müşterinin bir markadan diğerine geçiş yapmaya daha fazla istekli olduğunu söyledi.

General Motors, Üreticiye Olan Sadakat ödülünü kazanırken, Tesla ise Markaya Olan Sadakat ödülünü aldı. Tesla ayrıca En Yüksek Bağlılık Yüzdesi, Alternatif Güç Aktarma Sistemi Sadakati ve Etnik Pazar Sadakati ödüllerini de almış durumda.

Ancak Model Y en popüler elektrikli otomobil olsa da Tesla Genel Model Sadakati ödülünü kazanamadı. Bu ödül lüks bir SUV olan Lincoln Nautilus'a gitti. Acura En İyileştirilmiş Marka Sadakati, Nissan Genel Bayi Sadakati ve Mitsubishi de En İyileştirilmiş Alternatif Güç Aktarma Sistemi Sadakati ödüllerini aldı.

Firma, markaların yanı sıra model bazında da sadakati değerlendirdi. Kategorilerin ve kazananların tam listesine aşağıdan göz atabilirsiniz:

Tesla'nın bu kadar çok ödül için listenin başında yer alması şaşırtıcı değil. Şirket, faaliyet gösterdiği ülke ve bölgelerin çoğunda elektrikli araç pazarında hakimiyetini sürdürüyor. Model Y sadece dünyanın en popüler elektrikli aracı değil, aynı zamanda dünyanın en popüler aracı.

Elon Musk, 2022'de X'i satın almasının ardından daha da kutuplaştırıcı bir karakter haline gelmesine rağmen, Tesla'ya olan marka sadakatinin değişmediği görülüyor.