Elon Musk’ın artık yeni bir şirketi daha var: X.AI nedir, ne yapacak?

Elon Musk beklenen adımı attı ve X.AI ismini verdiği yeni bir şirket daha kurdu. Musk’ın bu hamlesi, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen “satın alınan çok sayıda GPU” olayını da açıklıyor.

Elon Musk'ın artık bir şirketi daha var

Beklenen oldu ve Elon Musk, yapay zekaya odaklanan yeni bir şirket kurdu. İlk olarak The Wall Street Journal tarafından bildirildiği üzere şirketin ismi X.AI olarak belirlenmiş.

Bir Nevada başvurusunun geçen ay kurulduğunu belirttiği şirketin şu anki direktörü olarak Musk ve sekreteri olarak Musk'ın aile ofisi direktörü Jared Birchall listeleniyor. Dosya, Musk'ın işletmeyi 9 Mart 2023'te bünyesine kattığını gösteriyor.

Musk'ın bir AI şirketi kurmak istediğine dair söylentiler günlerdir ortalıkta dolaşıyordu ve Business Insider'ın Musk'ın yakında çıkacak bir üretken AI ürününe güç sağlamak için binlerce grafik işleme birimi (GPU) satın aldığını ortaya koyan bir raporu kısa süre önce gündeme düşmüştü. Financial Times benzer şekilde Musk'ın Microsoft destekli OpenAI ile rekabet edecek bir AI firması kurmayı planladığını yazmıştı.

Musk, 2015'te kurucu ortağı olduğu ancak 2018'de ayrıldığı yapay zeka organizasyonu OpenAI'ye açıkça meydan okumak istiyor gibi görünüyor ve yeni şirketi bunun net bir kanıtı.