Elon Musk, tweet'lerinin giderek daha az okunmasının faturasını çalışanına kesti

Elon Musk, her geçen gün daha az etkileşim alan tweet'lerinin suçlusunu buldu: Twitter'da çalışan bir mühendis!

Elon Musk, tweet'leri az okunuyor diye mühendisini kovdu

Elon Musk Twitter'ı o kadar çok seviyor ki, satın almak için 44 milyar dolar harcadı.

Ancak şimdi, milyarderin liderliği altındaki platform pek de iyi durumda değil. İşten çıkarmalar ve yarı gönüllü ayrılmalar arasında Twitter, bir zamanlar sahip olduğu personelin tahminen dörtte üçünden fazlasını kaybetti.

Platformer'ın bir haberine göre Musk, bu hafta şirketin personel sayısını en az bir kişi daha azalttı ve sitenin üst düzey mühendislerinden birini, milyarderin Twitter hesabının etkileşim rakamları nedeniyle işten çıkardı.

Musk, tweet’lerinin neden az etkileşim aldığını masaya yatırdığı bir toplantı düzenledi. Mühendisler verileri ortaya koyarak insanların Musk hakkında bir şeyler okumaktan sıkılmış olabileceğini açıkladı. Twitter çalışanları CEO'ya, Musk'a olan ilginin Nisan 2022'den bu yana 10 kat azaldığını gösteren bir Google Trends grafiğini ve diğer dahili verileri gösterdiler.

İddialara göre Musk toplantıda çok sinirlendi ve mühendislerden birini hemen toplantıda kovdu. Milyarderin ayrıca çalışanlarından zaten kısıtlı olan zamanlarını, her bir paylaşımının Twitter kullanıcılarına ne sıklıkla tavsiye edildiğini takip ederek geçirmelerini istediği bildirildi.

Musk'ın çalkantılı saltanatı başladığından beri Twitter hem reklam gelirlerini hem de kullanıcılarını kaybediyor. Kısa süre önce yayınlanan bir rapor, sitenin aktif ABD'li kullanıcı sayısının Ekim 2022 ile Ocak 2023 arasında yaklaşık %9 oranında azaldığını ortaya koydu. Bazıları muhtemelen Musk'ın kendisinden, diğerleri ise platformun azalan kalitesinden rahatsız.