Elon Musk'ın çadır eklentisi Basecamp, Cybertruck sahiplerini kızdırdı

Tesla, Cybertruck için tasarladığı 3.000 dolarlık çadır eklentisi 'Basecamp'ı nihayet kullanıcılara göndermeye başladı. Ancak kullanıcılar, çadırın tanıtılana hiç benzemediğini gösteren fotoğraflar paylaşarak öfke kusmaya başladı.

Elon Musk'ın çadır eklentisi Basecamp, Cybertruck sahiplerini kızdırdı

Cybertruck sahipleri, Tesla'nın vadettiği çadır eklentisi Basecamp'ın ilk partisini göndermeye başlaması ile birlikte şirkete öfke kustu.

Üç bin dolar gibi yüksek bir fiyat etiketiyle satışa sunulan Basecamp çadırı, şirketin tanıtım resimlerinde yer alan 'ultra yumuşak yatak' ve 'gelişmiş kamp deneyimi' gibi özelliklerden yoksun görünüyor. Basecamp çadırının reklamlarında çadırın Cybertruck'ın arkasına eşit bir şekilde takılabildiği ve bir videoda iki ebeveyn ve bir çocuğun çadıra rahatça sığabildiği, pencerelerin 'yıldızların izlenebilmesini' sağladığı gösteriliyordu.

Tesla, Basecamp'ı bu görselle tanıtmıştı.

Ancak müşteriler, yeni elektrikli araçlarının arkasında bir muşamba uzantısı gibi görünen birçok video ve resim paylaştı. Kullanıcılar bunun geleneksel bir çadırdan farklı olmadığını ve en fazla iki kişinin sığabildiğini gösterdi.

Tesla, Cybertruck ve Basecamp eklentisini 2019'da tanıttı. Ancak aracın kendisi Kasım 2023'te müşterilere gönderilmeye başlansa da çadır geçen ayın başına kadar satışa çıkmadı.

Bununla beraber, çadırın kurulum süreci Tesla'nın reklamını yaptığı kadar basit ve anlaşılır değil, zira kullanıcıların çadırı kullanabilmeleri için önce bir Tesla Servis Merkezine giderek aracın yan raylarına çadır braketleri taktırması gerekiyor. Ayrıca çadırı şişirmek için gereken manuel pompalama işlemi alıcıların düşündüğünden daha fazla zaman alan bir işlem.

Cybertruck hakkındaki şikayetler sadece çadır eklentisiyle sınırlı da değil. Araç sahipleri daha önce 60.000 ila 96.000 dolar arasında değişen araçlarının satın aldıktan iki hafta sonra paslanma belirtileri gösterdiğine dair şikayetlerde bulunmuşlardı. Cybertruck piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra, alıcılar Cybertruck'ı iki gün boyunca yağmur altında kullandıktan sonra turuncu lekeler oluştuğunu belirttiler.

Cybertruck'ın yumuşak sürüşü, tasarımı ve mühendisliği hakkında bazı olumlu eleştiriler olsa da yüksek fiyat etiketi ve üstün eklenti özelliklerinin buna değip değmeyeceğini sorgulayanlar için henüz kesin bir sonuca varılmamış gibi görünüyor.