Elon Musk, Twitter merkezinin tepesindeki devasa "X" logosunu kaldırmak zorunda kaldı

Bölge sakinleri, San Francisco şehir merkezindeki Twitter binasının tepesindeki yanıp sönen X işareti hakkında hemen şikayette bulunmaya başladılar. Gelen şikayetler üzerine ise Musk'a, bu dev logoyu kaldırmaktan başka yol kalmadı.

Elon Musk, Twitter merkezinin tepesindeki devasa "X" logosunu kaldırmak zorunda kaldı

Kendini X olarak yeniden markalaştıran Twitter, San Francisco'daki genel merkezinin tepesine yerleştirdiği dev ve gösterişli X logosunu kaldırmak zorunda kaldı. Hızla dikilen ve bir kısmı kum torbalarıyla güçlendirilen tabela, binanın yakınında yaşayan sakinlerden şikayet almıştı. Şikayetlerin başında, aşırı derecede parlak olan ışıklandırmanın verdiği rahatsızlık yer alıyordu.

Şikayete göre Twitter, çatıya erişmek isteyen denetçilerin erişimini defalarca reddetti ve onlara X logosunun "bir etkinlik için geçici olarak ışıklandırılmış bir işaret" olduğunu söyledi.

San Francisco Yapı Denetim ve Şehir Planlama Departmanı İletişim Direktörü Patrick Hannan, Twitter'ın genel merkezinin bulunduğu binanın sahibine bir ihlal bildiriminde bulunulduğunu ve izinsiz logo hakkında 24 şikayet aldığını doğruladı. Ayrıca departmanın binanın sahibine teftiş ve soruşturma masraflarını karşılamak için para cezası vereceğini söyledi.

Twitter'ın sahibi Elon Musk daha önce logoyu, şirketin eski kuş logosunun yerini alacak daha yeni ve kalıcı bir logo üzerinde çalışırken kullanılan "geçici" bir logo olarak tanıtıyordu.