Eğer Elon Musk Twitter yönetimini değiştirirse, mevcut yöneticilerin alacağı paralar dudak uçuklatıyor.

Jack Dorsey, Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması sonrasında önemli bir paraya sahip olacak gibi görünüyor. Eğer Musk mevcut yöneticilerle yola devam etmezse, bu yöneticilerin alacakları tazminatlar ise adeta dudak uçuklatıyor...

Elon Musk'ın Twitter'ı alması, yöneticilerini zengin edecek

Twitter'ın kurucu ortağı ve eski CEO'su Jack Dorsey, Elon Musk'ın sosyal medya devini satın almak için 44 milyar dolarlık anlaşması tamamlanırsa, Twitter hisseleri nakde dönüştürüleceği için kayda değer bir ödeme almaya hazırlanıyor. Şirketten maaş almayı reddeden ve bunun yerine yıllık 1,40 dolarlık maaş çeki almayı seçen Dorsey, 18 milyonun biraz üzerinde hisseyle şirketin %2,4'üne sahip. The Wrap'ın bir raporuna göre, Musk'ın her bir Twitter hissesini 54.20 dolar karşılığında satın alma teklifi kapsamında Dorsey 978 milyon dolar nakit para alacak.

Anlaşmanın tamamlanması durumunda şirketin mevcut CEO'su Parag Agrawal da önemli bir tazminat paketi alacak gibi görünüyor. Musk eğer yeni bir yönetim getirirse, şirketin son vekil dosyasına göre, Agrawal sözleşmesindeki bir madde nedeniyle 38,7 milyon dolar alacak. Agrawal'ın 2021 için toplam tazminatı, büyük ölçüde hisse senedi primi olmak üzere 30,4 milyon dolardı.

Diğer Twitter yöneticilerine bakıldığında ise, şirket satılırsa ve Musk yeni yönetim getirirse şirketin CFO'su Ned Segal 25,4 milyon dolar alacak. Sosyal medya devinin baş hukuk görevlisi Vijaya Gadde 12,4 milyon dolar alacakken, Twitter'ın baş müşteri sorumlusu Sarah Personette 11,2 milyon dolar alacak.

Twitter'ın Elon Musk'ın devralma teklifini kabul ettiği haberlerinin ardından Dorsey, önerilen satın almayı onayladığını ve Twitter için Elon Musk'a güvendiğini açıklamıştı.

Satın almayla ilgili birçok şeyde olduğu gibi, mevcut yönetimin görevine devam edip etmeyeceği de belirsiz görünüyor. Ancak Musk, SEC dosyalamalarında Twitter'ın mevcut yönetimine güvenmediğini belirtmişti, bu da Agrawal ve diğer Twitter yöneticilerinin Musk'ın kontrolü ele geçirmesinden sonra görevlerinde kalmayabileceklerini gösteriyor.