Elon Musk'ın yeni para kazanma yöntemi: Onu aramak isteyenler, 8 dolar ödemek zorunda kalacak

Alışılmadık yöntemlerle müşterilerinden para istemeyi seven Elon Musk şimdi yeni bir şovun peşinde. Yakında, 8 dolar veren herkes Elon Musk'ı arayıp sesli ve görüntülü görüşme yapmak isteyebilecek.

Elon Musk'ın yeni para kazanma yöntemi

X'i popüler bir video paylaşım servisine dönüştürmek isteyen Elon Musk, bu konuda planlarını hızlı ilerletiyor. Kısa süre önce bir tweet atan dolar milyarderi, yakında telefon numarasını bırakarak tüm görüşmelerini X üzerinden yapacağını duyurdu.

Bu mesajdan da anlaşılıyor ki, Musk Twitter'ı, yani X'i WhatsApp gibi bir mesajlaşma ve görüşme uygulaması olarak kullanmak istiyor.

X, geçtiğimiz Ekim ayında platformda sesli ve görüntülü aramaları etkinleştirdi. Aslında Twitter uygulamasında herkes sesli/görüntülü arama alabilirken, sadece Premium X kullanıcıları ayda 8 dolar ödeyerek arama yapabiliyorlar. Bu da demek oluyor ki, eğer Elon Musk ile iş yapan biriyseniz ve onu aramak durumundaysanız, önce Twitter'a 8 dolar ödeyerek Premium ödeme yapmak zorunda kalacaksınız. Ayrıca, sizi takip etmeyen birini aramak için, size daha önce en az bir kez doğrudan mesaj göndermiş olması gerekiyor. Yani Musk'ın iş görüşmelerinde bir hayli sıkıntı oluşabilir.

Elbette, Musk'ın bu planı yapmadan önce tüm bu detayları düşünmüş olduğunu ve yeni kurallar getirmek üzere hazırlandığını da düşünüyoruz.

Telefon numarası olmadan X mümkün mü?

Buna ek olarak, insanların telefon numaralarını bırakıp sadece X'i kullanması şu anda mümkün değil, çünkü X hesabını doğrulamak, hesap açmak gibi işlemler için platform hala telefon numarası istiyor. Musk X'i telefonlara alternatif bir sisteme dönüştürmek istiyorsa, insanlardan telefon numarası istemeyi de bırakmak zorunda. Ancak bu kez de, kimlik bilgisi doğrulaması olmadığı için Twitter'da trilyonlarca bot hesap açılacağını Musk da biliyor, çünkü Twitter'ı satın almadan önce platformu doldurmuş yüz milyonlarca bot hesabın silinmesini de kendi istemişti. Ama eğer Musk bu planı uygulayacaksa, her telefondan bir hesabın açılmasını mümkün kılacak, güvenlik kodu geliştiren uygulamaların kullanılmasını zorunlu tutabilir.

Günün sonunda Musk'ın çok planlı programlı hareket eden bir iş adamı olduğunu öğrendik, attığı tweet'lerin boş olmadığını ve tweet attığı konuları sonunda hayata geçirdiğini biliyoruz. Bu planlar çerçevesinde, ücretsiz abonelerin de yararlanabileceği arama özelliklerini devreye sokabilir. Yani, üç beş aya kadar, X'in telefon numaralarıyla bağını keserek yeni arama özelliklerini hayata geçirdiğini görürsek, şaşırmayalım.