En çok UFO nerelerde görülüyor? Dünya’nın en sıcak UFO noktalarının haritası yayınlandı

Dünya’da en çok UFO görülen yerler nereleri? Pentagon, Dünya’nın en çok UFO görüldüğü rapor edilen bölgelerini gösteren özel bir harita yayınladı.

Dünya’nın "en sıcak" UFO noktaları açıklandı

ABD Savunma Bakanlığı, şeffaflık adına “Dünya'nın UFO sıcak noktalarını” açıklayan yeni bir belge yayınladı. Belgede, 1996-2023 yılları arasındaki raporlara dayanarak, tanımlanamayan cisimlerin en çok nerede görüldüğünü açıklayan bir harita da yer alıyor.

Harita, bir Pentagon şefinin “dünyanın her yerinde” yüzlerce gizemli nesnenin görüldüğünü itiraf etmesinden kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Pentagon'un All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) direktörü Dr. Sean Kirkpatrick şunları söyledi: "Bunları dünyanın her yerinde görüyoruz ve bunların çok ilginç manevralar yaptığını da biliyoruz.

Harita 1996 ve 2023 yılları arasındaki raporlara dayanarak en çok gözlemin nerede kaydedildiğini açıklıyor. Japonya ve ABD kıyıları, özellikle sıcak noktalar olarak belirtiliyor. Haritaya göre Japonya'da Nagasaki ve Hiroşima, ABD'nin Kaliforniya dahil doğu ve batı kıyıları ile Orta Doğu'nun bazı bölgeleri UFO gözlemlerinin yoğunlaştığı yerler.

Harita özellikle Japonya’nın güneybatısında, 1945 yılında ABD'nin nükleer saldırılarına hedef olan Nagasaki ve Hiroşima şehirlerini kapsayan bir bölgeyi tanımlıyor. Japonya'daki sıcak noktalardan bir diğeri de Fukushima Eyaletinde bulunan ve “UFO Kasabası” olarak anılan küçük Iinomachi topluluğu.

Iinomachi, hayranlarını çekmek ve kendisini “uzaylıların evi” olarak tanıtmak amacıyla dünya dışı temalı süslemelerle donatılan bir yer. Burası aynı zamanda 2021 yılında açılan ve uzaylı meraklısı Takeharu Mikami tarafından yönetilen Uluslararası UFO Laboratuvarı adlı bir araştırma enstitüsünün de üssü.

All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) nedir?

Harita ve diğer veriler All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) tarafından yayınlanan bir belgede yer alıyor. AARO Temmuz 2022'de ABD Savunma Bakanlığı bünyesinde kuruldu. Özellikle tanımlanamayan uçan nesneleri (UFO'lar) ve diğer tanımlanamayan anormal olayları (UAP) araştırmakla görevli.