En güvenilir sabit diski kim üretiyor?

2016'da en güvenilir sabit diski kim üretiyor? Bu araştırmanın iddiasına göre...

En güvenilir sabit disk...

BackBlaze'in en son sabit disk araştırması, güvenilirlik konusunda tüm sabit disk üreticilerinin aşama kaydettiğini, ancak bir üreticinin halen lider olduğunu söylüyor.

Geleneksel sabit diskler eskisi kadar çekici değiller, ancak bozulmaları büyük masraflar veya değerli hatırların kaybolmaları anlamına geliyor. BackBlaze'in araştırması, Seagate sürücülerinin bozulma oranında önemli geliştirmeler yaptığını söylüyor. BackBlaze'in 31 Mart'ta sonlanan 2015 araştırmasına göre Seagate sürücüleri, yüzde 10,68 bozulma oranına sahipti. Ancak firma, 2016'nın ilk çeyreği itibariyle toplam 36.863 sürücüdeki bozulma oranını yüzde 3,48'e indirmiş bulunuyor.

En güvenilir sabit diski kim üretiyor?

Bununla birlikte toplamdaki lider, son üç araştırmada yüzde 1 bozulma oranını koruyan Hitachi. Verilerde Toshiba ve Western Digital de temsil edilmiş, ancak örnek boyutu çok daha küçük (238 Toshiba sürücüsü ve 1691 Western Digital sürücüsü).

En güvenilir sabit diski kim üretiyor?

BackBlaze'in verilerini düz mantıkla yorumlamak doğru olmayabilir, çünkü yıllık bozulma oranı, söz konusu cihazın hizmet ömrü hesaba katılarak hesaplanıyor. Araştırmanın sonuçlarını daha yakından incelemek isteyenler, bu sayfaya göz atabilir.

Okuyucu Yorumları