En iyi 3 parola yönetimi aracı!

Farklı siteler için farklı şifre kullanmak zor mu geliyor? O halde bu 3 pratik araç tam size göre!

Şifrelerinizi onlar yönetsin!

Hacker grubu Anonymous'un bir web sitesinden çaldığı e-posta ve parolaları yayınlamasının ardından çoğu kişinin farklı hizmetlerde aynı parolayı kullandığı ortaya çıkmıştı. Bunun nedenlerinden biri, birden çok parolayı yönetmenin kolay bir yolunun olmayışı olabilir. Ancak parola yönetimi araçları bugün oldukça geliştiler ve kullanımları yeterince kolaylaştı. Bu yazımızda parolalarınızı rahatça yönetmenizi sağlayacak 3 aracı inceledik:

KeePass

Popüler açık kaynak kodlu bir parola yönetimi aracı olan KeePass, ücretsiz ve Windows'da çalışıyor. Güvenlik konusunda şüphesi olanlar, programın kaynak kodlarını inceleyebiliyorlar. Aracın Mac OS X ve Linux'tan iOS, WP7, Android ve BlackBerry gibi mobil platformlara çeşitli port'ları bulunuyor.

1Password ve LastPass

1Password ve LastPass
LastPass'ın ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunuyor

1Password

Ticari bir yazılım olan 1Password, web tarayıcınızla entegre olarak kayıt formlarını, oturum açma formlarını otomatik olarak dolduruyor. Windows, Mac OS X, Android ve iOS gibi tüm popüler platformlar destekleniyor. Windows ve Mac OS X sürümleri için ise 39.99 dolar talep ediliyor. Windows ve OS X sürümlerini 30 gün boyunca denemeniz de mümkün.

LastPass

Farklı bir modele sahip LastPass'ın ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunuyor. Parolalarınıza LastPass tarayıcı eklentisi ile erişmeniz mümkün (Opera dışında). LastPass Premium, çeşitli mobil uygulamalarını da destekliyor. İster ücretli hizmet olsun ister ücretsiz, parolalarınızın şifreli bir yedek kopyası Lastpass.com hesabında depolanıyor.

Okuyucu Yorumları