En iyi 5 BitTorrent aracı!

BitTorrent üzerinden dosya indirmek için kullanabileceğiniz en iyi 5 aracı seçtik!

En iyi 5 BitTorrent aracı!

Büyük dosyaları internet üzerinden aktarmanın en iyi yollarından biri, BitTorrent'i kullanmaktan geçiyor. Ancak bu işin ne kadar kolay, ne kadar hızlı ve etkili olacağı, seçtiğiniz BitTorrent istemcisine bağlı. Bu yazımızdaysa en iyi 5 BitTorrent yazılımını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

En iyi 5 BitTorrent aracı!

µTorrent

En popüler BitTorrent istemcilerinden biri olan µTorrent (veya uTorrent), hızı, işlevselliği ve BitTorrent, Inc tarafından geliştirilmesiyle öne çıkıyor. Kullanım kolaylığına önem veren µTorrent, indirme ve karşıya yükleme hızınızı kısıtlamanıza izin veriyor. Bir BitTorrent istemcisinden isteyeceğiniz her tür işleve sahip olan µTorrent'in indirmeleri ise oldukça hızlı.

En iyi 5 BitTorrent aracı!

qBittorrent

Farklı platformalrda çalışabilen, hafif ve ücretsiz bir µTorrent alternatifi olan qBittorrent, indirmeleriniz bittiğinde size eposta gönderebiliyor, uygulama içerisinden dosya aramanıza olanak tanıyor, uzaktan yönetilebiliyor ve IP filtrelemeye izin veriyor.

Açık kaynak kodlu olmasıyla öne çıkan qBittorrent, reklamlardan ve şüpheli güncellemelerden kurtulmak isteyenler için iyi bir alternatif.

Transmission, Deluge ve Tixati

Transmission, Deluge ve Tixati

Transmission

Çok hafif bir BitTorrent istemcisi olan Transmission, arka planda bir arayüzle veya arayüz olmaksızın çalışabiliyor; dolayısıyla sunucularla (veya NAS kutuları, HTPC gibi sistemlerle) iyi geçiniyor. Bir web istemcisi veya terminal (SSH yoluyla) uzaktan kontrol edilebilen Transmission, ücretsiz olarak sunuluyor. Transmission'ın aktif ve tamamlanan indirmeler, indirma planlama, port forwarding, uzaktan yönetim, şifreleme gibi işlevler için güçlü sistem uyarısı özellikleri bulunuyor. Açık kaynak kodlu Transmission'un bir başka öne çıkan özelliği, OS X'te doğal olarak çalışması.

En iyi 5 BitTorrent aracı!

Deluge

En eski BitTorrent istemcilerinden biri olan Deluge, aynı zamanda rakipleri arasında en hafifi. Ücrtesiz, çapraz-platform destekli Deluge'da şifreli indirmeler, özel torrent'ler, parola ile koruma, bant genişliği planlama ve kısıtlama, uzaktan yönetim, proxy desteği, üçüncü parti eklenti desteği gibi özellikler bulunuyor. İstemciye istediğiniz işlevleri eklemenize izin veren eklentiler, Deluge'un gerçek gücünün ortaya çıkmasını sağlıyor. Üstelik Deluge topluluğu tarafından geliştirilmiş birçok eklenti bulmanız mümkün.

En iyi 5 BitTorrent aracı!

Tixati

Listemizdeki diğer BitTorrent istemcilerine göre daha yeni bir istemci olan Tixati, biraz basit görünse de size sahip olmak isteyeceğiniz bir dizi faydalı işlev sunuyor. Bunlar arasında indirmelerinizi kolayca görebilme, kullanımı kolay bir kullanıcı arayüzü, magnet bağlantı desteği, port forwarding, IP filtreleme, olay planlama, basit kurulum ve fazlası var.

Tixati, gelişmiş işlevlerden bazılarından yoksun olsa da, şüphesiz kaynak kullanımı bakımından en hafifi ve sadece bunun için bile denemeye değer.

Okuyucu Yorumları