En İyi 5 Kompakt Telefon!

Tek elle rahatça kullanabileceğiniz, küçük boyutlardaki en iyi akıllı telefonları seçtik!

En iyi 5 kompakt telefon!

Telefonların boyutu düşünüldüğünde çoğumuzun akla ekran boyutu gelir, ancak aslında önemli olan telefonun boyutları. Bu yüzden kompakt telefonlar listemize sadece 145 x 70mm veya daha küçük ölçülerde olan cihazları dahil ettik.

Bu, listemizdeki telefonların en fazla 5 inç olabildiği ve büyük ekran çerçevelerine sahip olmadığı anlamına geliyor. Aşağıdaki telefonların herhangi birini tek elle rahatça kullanabileceğinizden ve her birinin gayet iyi telefonlar olduklarından emin olabilirsiniz.

1. iPhone 7

1. iPhone 7

4,7 inç ekranı ve taşınabilir boyutlarıyla iPhone 7, piyasadaki en iyi kompakt telefonlardan bir tanesi. Hoş görünümlü metal tasarımı, yüksek işlem gücü, üst seviye ekranı ve düşük ışıkta kendini gösteren kamerası, iPhone 7'yi çoğu kompakt telefonun önüne çıkarıyor.

2. iPhone SE

2. iPhone SE

iPhone 7'den daha küçük ve daha uygun fiyatlı bir telefonun peşindeyseniz, iPhone SE'ye göz atabilirsiniz. Apple'ın standartlarına göre "hesaplı" olsa da pek hesaplı olmayan iPhone SE, iPhone 6S ile eşleşen teknik özellikleriyle bunu haklı çıkarıyor.

3. Samsung Galaxy A3 (2017)

3. Samsung Galaxy A3 (2017)

İyi görünen kompakt telefonlar, Apple'a özel değil. Samsung'un Galaxy A3'ü (2017) metal çerçevesi ve cam arka yüzüyle, Galaxy S7'ye çok benzer bir görünüme sahip. Su ve toz dayanıklılığı sunan telefonun pili normal kullanımda iki gün dayanabiliyor.

720p ekranı ve 13MP kamerası pek etkileyici değil, yani A3'ün Galaxy S7'ye yaklaştığını bile söyleyemeyiz. Yine de iyi bir orta seviye telefon.

4. Sony Xperia X Compact

4. Sony Xperia X Compact

Sony'nin küçük boyutlarda amiral gemisi ürettiği zamanlar geride kalsa da Xperia X Compact, hiç de fena bir telefon değil. 129 x 65 x 9.5mm boyutlarıyla tek ele rahatça sığan telefonun 4,6 inç'lik 720x1280 ekranı iyi görünüyor. Snapdragon 650 yonga seti hız rekorları kırmasa da 3GB RAM sizi memnun edecek. Uzun pil ömrü ve kaliteli kamerasıyla Xperia X Compact, iyi özelliklerin küçük telefonlarla gelebildiğini kanıtlıyor.

5. Sony Xperia XA

5. Sony Xperia XA

Listemizdeki en büyük telefon, 5 inç'lik ekranıyla Sony Xperia XA olsa da 143.6 x 66.8 x 7.9mm'lik boyutları, onun çoğu 5 inç'lik telefondan küçük olduğunu söylüyor.

İnce tasarımı ve kenardan kenara uzanan 720p ekranıyla güzel bir görünüme sahip olan telefon, 8MP'lik ön kamerasıyla da beğeninizi kazanacak. Fiyatı çok pahalı olmasa da, performansı ve pil ömrü bizce biraz daha iyi olabilirdi.

Okuyucu Yorumları