En iyi 5 Linux medya oynatıcısı!

Linux için en iyi ve ücretsiz 5 medya oynatıcısı sizce hangileri? İşte o 5 kahraman...

Linux'un 5 kahramanı!

İyi bir medya oynatıcısı, video izlemek istediğinizde sizi dakikalarca uğraştırmamalıdır. Bugünkü medya oynatıcıları birçok faydalı özellikle dolular ve bunlar için çok sayıda eklenti de mevcut. Bu yazımızda sizinle en iyi ve ücretsiz Linux medya oynatıcılarını paylaşıyoruz.

TV programlarını PC'nize indiriyorsanız, HD video tutkunuysanız, veya sadece farklı bir oynatıcı arıyorsanız yazımızı dikkatle okumanızı tavsiye ediyoruz.

VLC Player

VLC, Linux işletim sisteminize yükleyebileceğiniz ilk programlardan ve işini gayet iyi yapıyor. Çalma listesi biraz sorunlu olsa da, HD'den MKV ve FLAC'lara her şeyi çalabilien bir medya oynatıcısı arıyorsanız, VLC tam size göre, üstelik boyutu da oldukça küçük.

VLC web sitesine gitmek için buraya tıklayın

SMPlayer ve Banshee

SMPlayer ve Banshee
SMPlayer, MPlayer'in güçlü özelliklerini taşıyor

SMPlayer

Hala popülerliğini koruyan MPlayer'ın arayüzünün geliştirilmiş sürümü olan SMPlayer, etkileyici bir görünüşe sahip ve MPlayer'in güçlü özelliklerini kendinde barındırıyor. Çalma listesini düzenlemek ise VLC'dekinden daha kolay.

SMPlayer, tüm kişisel ayarlarınızı ayrı dosyalara kaydediyor ve yarıda kapatılan videolarda devam etme özelliğini destekliyor.

SMPlayer Web sitesine gitmek için buraya tıklayın

Banshee

Banshee, bilindik video ve ses biçimlerini çalabilmesinin yanında taşınabilir aygıtlarınızdan dosyaları da aktarabiliyor. Program Android, iPod ve diğer cihazlarla uyumlu.

Hoş görünümlü bir arayüze sahip programda Ses CD'si kopyalama, akıllı çalma listesi gibi ekstra özellikler mevcut. Bu son sürüm, 67 programcı ve sanatçının beraber çalışmasıyla ortaya çıkarılmış. Banshee, internet radyosu, Amazon müzik mağazası, Last.fm ve çok daha fazlasını destekliyor.

Banshee Web sitesine gitmek için buraya tıklayın

Miro ve Boxee

Miro ve Boxee
Miro'da entegre BitTorrent istemcisi bile mevcut...

Miro

Miro, HD içeriği oynatmaya yönelik bir medya oynatıcı. Gelişmiş arayüzü sayesinde de medya dosyalarınızı düzenlemek daha kolay.

Program içinde BitTorrent istemcisi, kullanım rehberi, otomatik indirmeler için video RSS'leri gibi entegre bazı web hizmetleri bulunuyor. Dosyaları indirmeye kaldığınız yerden devam etmeniz de mümkün.

Miro Web sitesine gitmek için buraya tıklayın

Boxee

Boxee, video çalıcısından çok bir medya merkezi. Videoları kendi bilgisayarınızdan, internetten ve Boxee yoluyula diğer paylaşımlı bilgisayarlardan seyretmeniz mümkün. Program bir Linux laptop ile kullanmak için ideal, zira Boxee, HDTV'nize bağlanarak YouTube, Flickr ve hatta Facebook'u TV'nizde görüntülemenize izin veriyor.

Boxee Web sitesine gitmek için buraya tıklayın

Okuyucu Yorumları