En iyi 6 Android 6.0 Marshmallow Custom ROM'u!

Telefonunuz Marshmallow güncellemesini almadıysa üzülmeyin! İşte sizin için 6 harika Android 6.0'lı Custom ROM...

Eski telefonlara da Android 6.0!

Ekim 2015'te çıkan Android 6.0 Marshmallow, Google'ın final sürüme ulaşmış en son işletim sistemi (Android Nougat henüz ön izleme aşamasında). Ancak Android'li her telefon ve tablet, bu sürüme ulaşabilmiş değil. Bunun üreticinizden mobil hizmet sağlayıcınıza farklı nedenleri olabilir, ancak Marshmallow'u gerçekten denemek istiyorsanız Custom ROM yükleme yolunu izleyebilirsiniz.

Peki telefonunuz veya tabletiniz için uygun Android 6.0 Marshmallow sürümünü nerede bulacaksınız? Daha önemlisi bu ROM'lar iyi bir deneyim sunabiliyor mu?

Not: Custom ROM'lar önce telefonunuzu root'lamanızı gerektireceğinden, daha önce böyle bir işe kalkışmadıysanız, çok dikkatli olmanızı öneriyoruz. Root işlemi cihazınızı garanti kapsamı dışında bırakabileceği gibi, işler yolunda gitmezse, en kötü durumda cihazınız kullanılmaz hale gelebilir.

CyanogenMod 13

Resmi olmayan ROM'ların belki de en başında gelen CyanogenMod, AOSP'yi temel alıyor ve şu an 13. sürümüne ulaşmış durumda. Cyanogen, özel simgeleri, launcher'ı, doğal (native) uygulamaları ve diğer ayarlamalarıyla oldukça farklı bir Android deneyimi sunuyor.

Cihazınıza uygun ROM'u web sitesinde sağda bulunan menüyü kaydırarak, ardından üreticiyi ve modeli seçerek bulabilirsiniz. En son kararlı sürümü indirmek için Download Latest Release bağlantısını kullanın.

İndirin: CyanogenMod 13

Resurrection Remix

Resurrection Remix

Resurrection Remix'in harika bir web sitesi var, peki ROM'un kendisi de bu kadar iyi mi? Bazı kullanıcılar, Resurrection Remix'in en iyisi olduğuna inanıyor. Görsel olarak oldukça başarılı olan Resurrection Remix, stok Android deneyimine oldukça yakın bir deneyim sunuyor. Tahmin edebileceğiniz üzere Resurrection Remix'te uyarı alanını, kilit ekranını, hızlı ayarları ve çok daha fazlasını kişiselleştirme gibi seçenekler de var.

Cihazınız için doğru ROM'u ararken, üreticinin kullandığı kod adına dikkatle bakın. Örneğin Nexus 5 için "Hammerhead" sözcüğünü aramanız gerekiyor.

İndirin: Resurrection Remix

Dirty Unicorns

Dirty Unicorns

En popüler ROM'lardan biri olan Dirty Unicorns, Google Pixel C dahil olmak üzere geniş bir cihaz desteği sunuyor. Hareket tabanlı gezinti, kişiselleştirilebilen SmartBar ve uygulamaların görünümünü Themes Tile ile değiştirebilme, Dirty Unicorns'un özellikleri arasında.

İndirin: Dirty Unicorns

OmniROM

Bir süre önce CyanogenMod'un "selefi" olarak tanımlanan OmniROM, Google Apps paketleri yoluyla size tam veya minimal bir Google deneyimi sunabiliyor. OmniROM'un eski sürümleri birçok cihazı desteklese de, Marshmallow'u destekleyen cihazlar çoğunlukla Nexus'tan oluşuyor.

İndirin: OmniROM

crDROID

crDROID

CyanogenMod'u temel alan crDROID, aralarında OmniROM ve SlimROM'un da bulunduğu diğer ROM'lardan bazı özellikleri kendi üzerinde buluşturuyor. Kişiselleştirme olanakları zengin OmniROM, SlimROM'un önemli özelliklerinden bir tanesi, görünümünün kolayca değiştirilebilmesi.

İndirin: crDROID

Cataclysm

Cataclysm, gelişmiş kilit ekranı seçeneklerinden sistem istatistiklerine, birçok yeni işlevle geliyor. Smart Radio, bağlantı durumuna göre kablosuz bağlantı gücünü ayarlarken, gezinti çubuğunu, saat stilini, pil simgesini ve NFC modunu kişiselleştirmeye yönelik ince ayarlar bulunuyor.

İndirin: Cataclysm

Okuyucu Yorumları