En iyi ekran, hangi telefonda? Belli oldu...

DisplayMate, dünyanın en iyi ekranına sahip telefonu resmi olarak ilan etti. İşte tacı devralan yeni cep canavarı...

En iyi ekran, hangi telefonda?

Samsung, yeni akıllı telefonu Galaxy Note 7 ile çok konuşuluyor. Özellikle son dönemde S7 ve S7 edge'le popülerliğini arttıran Samsung, Note 7 ile de bu trendi sürdürecek gibi. Hatırlarsanız S7'nin kamerasıyla Dxomark'tan 88 puan alarak şimdiye kadar en iyi kameraya sahip telefonu üretmiş olan Samsung, bu başarısını Note 7 ile bir adım öteye götürüyor. Ancak bu kez konu kamera değil, ekran.

Samsung'un her iki yanında kavise yer verdiği Note 7'nin ekranı, DisplayMate isimli araştırma kuruluşu tarafından "en iyi ekran" olarak seçildi. DisplayMate araştırmacısı Dr. Raymond M. Soneria tarafından kullanılan Note 7, üst düzey parlaklık seviyesi, yüksek kontrast oranı ve en geniş renk gamutunun sahibi olmasıyla diğer telefonlardan büyük fark yaratıyor.

Dr. Raymond M. Soneria'nın bu kategoride daha önce ödüllendirdiği telefonlar arasında ise 2014 yılının Galaxy Note'u ve daha sonradan gelen Note 5 yer alıyordu. Onu takiben de koltuğu Galaxy S7 almıştı. Şimdi tahtı devralan Note 7, bakalım tacı Galaxy S8 veya Note 8'e devredecek mi? Zira her iki telefonun da şimdiden 4K ekranla geleceği söylenmeye başladı bile...

Okuyucu Yorumları